Au Pair | herinneringen en gedachtespinsels #1

Aankomende zondag ben ik alweer 3 maanden thuis. Wow, wat gaat de tijd snel. En vorig jaar rond deze tijd was ik net in Engeland. De afgelopen tijd heeft veel in het teken gestaan van nadenken en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar een plekje geven. Vandaag zet ik zomaar wat gedachten op papier. Deels een stukje verwerking, deels omdat ik gewoon heel graag over mijn tijd als au pair vertel.

herfstvakantie

Vorig jaar rond deze tijd was het herfstvakantie voor de kinderen. Ik was er nog maar net 4 weken en precies die week waren mijn gastouders weg. Oma was in huis en samen waren we de hele week verantwoordelijk voor de kinderen. Een pittige week kan ik me nog heel goed herinneren maar ook eentje waar ik heel veel herinneringen heb gemaakt. Voor het eerst ging ik die week Worcester uit en zag ik een paar mooie gedeelten van Engeland. Ik was nog hartstikke nieuw als au pair maar wat ging het goed die week. Dat ik helemaal op was aan het einde van die week was natuurlijk niet heel erg gek.

herinneringen

Een van de dingen die waar ik heel erg blij mee ben is dat ik elke week mijn favoriete herinneringen opschreef. Vroeger hield ik wel eens voor een paar dagen een dagboek bij, maar het lukt mij nooit om dat bij te houden en het vol te houden. Maar in Engeland merkte ik hoe snel ik vergat wat ik had gedaan. Ik maak nog steeds gebruik van een bullet journal dus ik ben op een gegeven moment begonnen met het opschrijven van wat ik had gedaan in mijn bullet journal. Als ik dus nu mijn bullet journals van het afgelopen jaar er bij pak heb ik allemaal lijstjes met mooie herinneringen. Heel handig om straks ook te gaan gebruiken bij het maken van een fotoboek.

eropuit

Toen ik naar Engeland vertrok was het idee dat ik flink wat van het land zou gaan ontdekken. Op twee tripjes na is dat eigenlijk niet gelukt. Ik had een heel lijstje met alle plekken die ik zo graag wilde zien en ik baal zo erg dat ik dat eigenlijk niet heb kunnen doen. Ik ben in al die maanden niet eens in Londen geweest. Maar ik ben blij dat ik in elk geval in Bath ben geweest en dat ik ook nog een weekendje in de Cotswolds heb doorgebracht. Dan heb ik in elk geval nog iets te zien. En nu heb ik helemaal een goede reden om nog eens terug te gaan naar Engeland.

seizoenen

Als ik uit het raam kijk in mijn slaapkamer zie ik de bomen in onze straat elke dag een beetje meer verkleuren. Heerlijk vind ik dat. En dat laat me ook stil staan bij het feit dat ik alle 4 de seizoenen in Engeland mee heb mogen maken. En weet je, daar ben ik heel blij mee. Ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed waarom maar het maakt me gewoon heel erg blij. Ik heb de prachtige herfstkleuren gezien, het is flink koud geweest en heb daarna de bomen in bloesem gezien en het is zo warm geweest dat ik in het zwembad ging met de kinderen. Ik vind het ook heel grappig dat als ik nu bepaalde kleding aan doe dat daar herinneringen aan zitten omdat ik momenten kan herinneren dat ik die kleding droeg.

Dank je wel dat je deze blog hebt gelezen. Zo een kijkje in mijn gedachten hebt gekregen. Want ik denk eigenlijk dat mijn hoofd er op dit moment aan de binnenkant uitziet. Overvol aan herinneringen en gedachten die allemaal voordringen om aan de beurt te komen. Soms zijn er tranen als ik aan herinneringen denk, meestal een hele grote glimlach maar bovenal voel ik zoveel dankbaarheid voor het avontuur dat ik heb mogen meemaken.

Vind je het leuk om vaker een blog als deze te lezen?