Au Pair | herinneringen en gedachtespinsels #2 Advent & kerst

De laatste weken moet ik veel denken aan mijn tijd in Engeland. Rond deze tijd waren we net een paar weekjes verhuisd naar het nieuwe huis en natuurlijk was het adventstijd. Vandaag neem ik je mee in mijn herinneringen naar deze tijd.

verhuizen

Ik woonde nog maar twee maanden in Engeland en ging toen alweer verhuizen. Ik was eindelijk een beetje gewend aan mijn kamer en toen kon ik alles weer inpakken. Beetje raar was dat wel want in heel mijn leven was ik daarvoor nog maar een keer verhuisd. Ik vond het best wel spannend maar het vooruitzicht dat ik een grotere kamer zou krijgen vond ik heel leuk.

Het koste opnieuw best wel even tijd om me thuis te voelen maar het hielp dat ik dit keer wat meer ruimte had om mijn kamer in te richten en alles een plekje te geven. Dat we richting de kerst gingen hielp wel een beetje want zo kon ik direct aan de gang met kerstversiering en heb ik mijn kamer heerlijk in kerstsfeer kunnen brengen.

advent

Ik wilde heel graag kerst vieren in Engeland. Wellicht had ik het iets geromantiseerd maar had er best wel veel zin in. De adventstijd vond ik echt fantastisch. Ik kreeg veel mee hoe ze in de kerk in Engeland advent beleven en alle activiteiten er om heen vond ik heel erg tof. De kerk organiseerde best wel wat activiteiten waar ik zoveel mogelijk bij probeerde te zijn. Ik zat op het koor waarmee we rond de kerst twee keer zongen en ik maakte deel uit van een team die een knutselavond organiseerde. Ik heb me echt helemaal ondergedompeld in de tijd voor kerst.

kerst

Kerst vond ik ontzettend lastig. Begin januari schreef ik een blog over mijn ervaringen met de feestdagen. Ik wilde zo ontzettend graag kerst vieren in Engeland maar heb ontzettend veel heimwee gehad in die tijd. Nu ik terug kijk op die tijd voelt het nog steeds heel dubbel. De tijd voor kerst heb ik echt van genoten. De kerstvakantie met de kinderen was heel leuk want we deden vooral veel leuke dingen die met kerst te maken hadden.

Dit jaar is kersttijd sowieso natuurlijk anders maar een voordeel daarvan was toch wel dat ik de speciale diensten in Engeland allemaal mee heb kunnen kijken en dat vond ik echt heel erg leuk en fijn! Want de manier waarop ik vorig jaar in Engeland naar kerst toeleefde mis ik dit jaar wel een beetje.

Deze blog is volgens mij echt een samenraapsel van heel veel woorden. Een kijkje in mijn gedachten hoe die over elkaar heen buitelen op het moment. Ik mis Engeland en ik baal dat ik er niet heen kan maar ik ben blij dat ik kan terug kijken en herinneringen kan ophalen over vorig jaar.