Au Pair | Wat ik mis uit Nederland

Laat ik beginnen met zeggen dat ik absoluut geniet van mijn tijd hier in Engeland. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier kan zijn na zoveel jaren er over gedroomd te hebben. Maar ondanks dat ik er van geniet zijn er toch wel een aantal dingen uit Nederland die ik hier mis. Vandaag deel ik een lijstje met je van de dingen die ik toch wel mis uit Nederland.

eten

Hoewel het eten hier in Engeland helemaal niet zo heel veel verschilt met Nederland zijn er toch wel dingen die ik hier mis. Zo mis ik bijvoorbeeld andijviestamppot. Ik ben echt dol op andijviestamppot en tot nu toe heb ik nog geen andijvie hier in de winkel kunnen vinden. Ook zou ik best wel een frikandel speciaal lusten op dit moment. Hierover schrijven zorgt er trouwens voor dat ik het nog een beetje extra mis. Qua koekjes en snoepjes mis ik niet zo heel veel want mijn thuisfront zorgt er goed voor dat ik genoeg daarvan hier heb. Ik typ dit trouwens op Koningsdag en die oranjetompouce miste ik wel een beetje vanochtend. Oh ja, ik mis ook Meneer Smakers in Utrecht. Ik ging er niet heel vaak heen maar ze hebben daar toch wel echt de beste burgers en frietjes. Als ik nog even verder ga nadenken dan mis ik toch eigenlijk ook wel ons ruime aanbod aan broodbeleg. Appelstroop, gewone stroop, hagelslag, vlokken etc. Ik heb wel een pak hagelslag en wat mini’s maar daar ben ik zo zuinig mee dat ik het niet elke dag eet.

winkels

Winkels hebben we hier genoeg. Hoewel ik niet in een hele grote stad zit is de stad wel groot genoeg en hebben we ook genoeg winkels. Zo hebben we bijvoorbeeld een H&M, Bodyshop, Primark, Marks & Spencers en een van mijn favorieten, Waterstones. Toch mis ik wel onze heerlijke fijne Hollandse winkel Hema. Ik ben echt een groot fan van de Hema, vooral van hun stationery. Ergens ook wel weer goed voor mijn portemonnee maar het is echt zo’n winkel waar je gewoon alles kan krijgen wat je nodig hebt voor niet al te veel geld. Ook een schoenenwinkel als Van Haren heb ik nog niet kunnen vinden. In Nederland kocht ik veel van mijn kleding bij de C&A en ook die is hier niet te vinden. Ik heb volgens mij nog nooit zo weinig kleding gekocht als in de afgelopen maanden.

onbezorgd fietsen

Sinds januari zit ik af en toe op de fiets maar oh boy, wat mis ik het onbezorgd fietsen. Als ik hier fiets moet ik een helm op, links fietsen en ook nog eens op dezelfde weg als de auto’s. En aangezien fietsen hier niet heel normaal is passen automobilisten ook echt niet op voor fietsers. Als ik fiets zit ik hier met gespannen handen om mijn stuur want ik vind het niet heel erg fijn om te fietsen. Dat is toch wel wat anders in Nederland, waar we fietspaden hebben en waar automobilisten nog enigszins opletten voor fietsers.

Naast al deze dingen mis ik uiteraard ook mijn familie en vriendinnen. Het is gek om er niet bij te zijn met verjaardagen en feestdagen. Of even een knuffel. Maar ook het afspreken met vriendinnen. Nu kan dat sowieso niet, maar gek blijft het wel.

Wat zou jij missen uit Nederland als in het buitenland zou wonen?