Making memories | Mei 2020

Maand 2 in lockdown. Aan de ene kant gaat het allemaal heel langzaam en aan de andere kant gaat het eigenlijk best wel snel en lijkt het wel alsof het al veel langer is dan dat het in werkelijkheid is. In mei heb ik gelukkig ook een aantal mooie herinneringen gemaakt en een aantal daarvan deel ik graag met jullie.

making memories, mei, lifewithanchors, au pair, anna laura

school of theology

Na 2 maanden geen cursus te hebben gehad heeft de organisatie het voor elkaar gekregen om de cursus online verder te laten gaan. En dat vond ik ontzettend leuk maar ook wel heel inspannend. 3 uur lang naar een computerscherm kijken en luisteren naar iemand is toch wel wat anders dan 3 uur lang met mensen om je heen naar iemand luisteren. Toch heb ik er echt van genoten en heb ik ook weer heel veel nieuwe dingen geleerd.

making memories, mei, lifewithanchors, au pair, anna laura

VE-day Garden party

In dezelfde week dat het in Nederland Dodenherdenking en Bevrijdingsdag was was het bij ons VE-Day. En zoals het een echt brits gezin betaamd hielden we een garden party. Als gezin zaten we in een versierde voortuin, met zelfgebakken scones en thee.

making memories, mei, lifewithanchors, au pair, anna laura

knutselen met de kinderen

Nu we al zo lang thuis zijn wordt het steeds een beetje moeilijker om te bedenken wat we nu weer voor activiteit doen. Elke dag hebben we een creatieve activiteit op de planning staan en volgens mij hebben we bijna elk mogelijke activiteit wel gedaan. Halverwege mei kwam ik op het meest fantastische idee om een oceaan te maken. Met een groot stuk inpakpapier op de muur bouwde we elke dag een stukje aan onze oceaan. Ik combineerde het met stukjes kijken van een natuurdocumentaire zodat de kinderen ook nog echt iets leerde en aan het einde van de week hadden we een prachtig stuk oceaan. Oh ja we sloten de week helemaal in stijl af met het kijken van Finding Nemo.

vroege ochtenden

Mei was de maand waarin ik bijna elke ochtend tussen zes en zeven uur in de ochtend wakker werd. Het was vaker zes uur dan zeven uur, maar ik vond het eigenlijk helemaal niet erg. Ik vond het juist wel lekker. Ik ben best wel een ochtendmens en ik denk in combinatie met dat het zo vroeg licht is in de ochtend zeggen mijn hersenen, he tijd om wakker te worden. Het was echt wel heel fijn want zo heb ik heel wat gelezen in de ochtend en voelde mijn dagen ook veel productiever. Als ik om 10 uur begon met werken met de kinderen al een halve dag er op zitten wat op zich wel een fijn gevoel is.

Dat waren mijn favoriete herinneringen aan mei! Heb jij nog een mooie herinnering aan mei?