10 boeken die ik wil lezen in 2021

Vorig jaar schreef ik aan het begin van het jaar een blog met 10 boeken die ik sowieso wilde schrijven. Dat was deze blog. Ergens vond ik dat toch wel heel handig, want ik heb altijd wel boeken die ik wil lezen (ik blijf ze ook maar toevoegen bij Kobo Plus) zijn er een aantal boeken die ik echt wil lezen. Dus vandaag 10 boeken die ik sowieso wil lezen.

Vorig jaar heb ik 8 van de 10 boeken gelezen. Geen slechte score volgens mij. En het waren ook nog eens non-fictie boeken die ik niet had gelezen. Dit jaar heb ik echt voor mezelf het doel gezet om minstens 12 non-fictie boeken te lezen. Ik denk al snel bij non-fictie aan christelijke, theologisch non-fictie, maar er is natuurlijk nog veel meer. Voor het lijstje in deze blog heb ik 5 non-fictie boeken op een rij gezet en 5 fictieboeken. Maar ik kan je wel zeggen dat mijn TBR voor 2021 nog een stuk langer is.

non-fictie

  1. Everybody always – Bob Goff // Vorig jaar heb ik Love does van Bob Goff gelezen en die vond ik heel gaaf. Ik ben vorig jaar wel een keer aan dit boek begonnen als audioboek maar heb die nooit afgeluisterd. Nu heb ik ondertussen een fysiek boek en gaat hij op mijn TBR stapel.
  2. Het probleem van lijden C.S. Lewis // Ik heb nog weinig boeken van C.S. Lewis gelezen maar vind de man wel super intrigerend. Dit jaar ben ik begonnen met een dagboek van C.S. Lewis waar voor alle dagen van het jaar stukjes uit zijn boeken zijn opgenomen. Vooral Het probleem van lijden lijkt mij super interessant en heel leerzaam.
  3. Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komenJessica Pan // Ik ben van mezelf vrij introvert en vind dat soms nog wel eens lastig. Dit boek klonk heel interessant en omdat ik graag ook meer wil leren over introvert zijn heb ik hem op mijn lijstje gezet.
  4. To hell with the hustle – Jefferson Bethke // Dit boek staat al maanden op mijn lijstje. Hij staat ook al bijna een jaar in mijn boekenkast. Ik volg Jeff al heel lang op Instagram en hij is mijn ogen altijd heel wijs en ook goed bijbels onderlegd. In een tijd waar we steeds meer “moeten” is dit wel een fijne tegenhanger waar ik ook nog veel over te leren heb.
  5. So you want to talk about race – Ijeoma Oluo // Toen vorig jaar de BLM protesten waren vlogen de boeken over dit onderwerp om je oren. Ook ik ben me er wat meer in gaan verdiepen maar nog lang niet genoeg. Ik vind het belangrijk dat ik mij blijf verdiepen in maatschappelijke onderwerpen en dit boek past daar goed bij.

Fictie

  1. Where the crawdads sing – Delia Owens // Als je een beetje in het boekenwereldje thuis bent dan kan dit boek je niet ontgaan zijn. De Nederlandse titel is Daar waar de rivierkreeften zingen en is ook te vinden op Kobo Plus. Ik heb de engelse variant en ben heel erg benieuwd naar dit boek.
  2. All the lonely people – Mike Gayle // Mijn favoriete auteur van vorig jaar was toch wel Mike Gayle. Sinds ik zijn boeken heb ontdekt vorig jaar wil ik ze allemaal lezen. Dit is zijn nieuwste titel en staat sinds deze week in mijn boekenkast en ik kan echt niet wachten om in dit boek te beginnen.
  3. Serie De familie ChristiansenSusan May Warren // Officieel zijn dit 5 boeken dus helemaal eerlijk is het misschien niet, maar Mirjam was zo enthousiast over deze serie dat ik hem ook wel graag wil lezen! De eerste twee delen zijn ook in Nederland uitgegeven maar de hele serie staat in ook gewoon in het engels op Kobo Plus dus ik ga gelijk maar in de engelse beginnen.
  4. Het beloofde land – Elizabeth Musser // Het nieuwe boek van een mijn favoriete auteurs kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ook deze staat sinds kort in mijn boekenkast dus daar ga ik snel in beginnen. Ik denk dat februari de maand wordt waar ik vooral nieuwe boeken ga lezen!
  5. Girl, woman, other – Bernardine Evaristo – Dit boek kocht ik vorig jaar de dag voor mijn verjaardag. De hardback variant was flink afgeprijsd bij Waterstones (£5) maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Daar moet natuurlijk verandering in komen!

In mijn intro zei ik het al, er zijn nog veel meer boeken die ik wil lezen maar dan wordt deze blog wel heel erg lang dus laten we daar maar niet aan gaan beginnen. Maar misschien kan ik wel eens in de 3 maanden een lijstje gaan geven met boeken die ik wil gaan lezen. Daar ga ik eens over nadenken.

Welk boek wil jij echt gaan lezen dit jaar?