10 boeken die…

De een vindt tags verschrikkelijk, de ander vindt ze helemaal fantastisch. Ik zit een beetje in het midden, maar het zijn vaak wel hele handige onderwerpen om een blog over te schrijven. Ik vond de “10 boeken challenge” bij Zezee with books tijdens een zoekrondje en besloot hem over te nemen. 10 verschillende onderwerpen waarbij je een boek moet verzinnen.

een boek die je liet denken

Garden City was het eerste non-fictie boek van dit jaar. Ik luisterde naar het boek en was vanaf bladzijde 1 enthousiast. Alle goede verhalen die ik er over had gehoord waren waar en heeft mij echt geholpen. Ondertussen heb ik het fysieke boek ook aangeschaft en is het plan om over de komende maanden af en toe een hoofdstuk te lezen. Gewoon om alle informatie weer opnieuw. op te nemen.

een boek dat me verraste

The night circus was een boek waarvan ik nooit had gedacht dat ik er blij van zou worden als ik die las. Ik lees weinig boeken uit het fantasy genre gewoonweg omdat ik daar heel weinig mee heb. Toch daagde ik mezelf uit en werd ik blij verrast.

een boek dat me blij maakte

Onder de sterren van Montpellier was het eerste boek wat ik las van Marina Folkers en sindsdien ben ik dol op haar boeken. Mijn favoriete landen (Frankrijk & Engeland) staan centraal in haar boeken en daar word ik heel blij van. Daarnaast zitten de verhalen ook gewoon goed in elkaar en hoewel het geen christelijke boeken zijn komen er geen dingen in voor die ik liever niet lees.

Een boek dat me verdrietig maakte

Het einde van Half a world away zorgde voor heel veel tranen. Ergens zag ik het einde echt wel aankomen maar toen ik het las raakte het me heel erg en moest ik huilen. Toch blijft het boek fantastisch en zou ik het iedereen aanraden om het boek te lezen.

Een boek dat me nostalgisch maakt

Het kleine huis op de prairie zijn boeken die als jong meisje allemaal heb gelezen. Thuis hadden we de televisieserie op DVD en nog steeds kijken we regelmatig een aflevering. Het verveelt gewoon niet. Een tijdje geleden heb ik besloten dat ik heel graag de complete serie boeken graag zou willen hebben zodat ik ze nog een keer kan lezen. Ik twijfel alleen of ik ze in het engels of nederlands wil.

een boek waar ik een haat/liefde verhouding mee heb

Blijf bij me van Becky Wade is zo’n boek die ik aan de ene kant heel leuk vond om te lezen maar aan de andere kant eigenlijk heel vervelend vond. De romantiek in het boek vond ik echt verschrikkelijk over de top en dat kon ik toen ik het boek las echt niet hebben. Aan de andere kant vond ik de verhaallijn wel heel mooi. Je snapt het, ik vond dit boek maar lastig.

een boek dat ik het meeste heb herlezen

Dit kan niet anders zijn dan Witte chocolade van Lori Wick. Het is sinds een aantal jaren mijn favoriete boek en elk jaar herlees ik het boek. Het verhaal is misschien niet eens zo heel goed, maar ik blijf het heerlijk vinden om dit boek te lezen.

een boek dat maakt dat ik wil reizen

Er zijn heel veel boeken die maken dat ik zin heb om te gaan reizen maar ik denk dat De leesclub aan het einde van de wereld echt voor reiskoorts zorgde. Het boek speelt zich af in Australiƫ en hoewel er allemaal enge dieren in Australiƫ wonen die ik niet wil tegenkomen staat het land heel hoog op mijn lijstje om ooit heen te gaan.

een boek dat me alle gevoelens gaf

Dit kan geen ander boek zijn dan American dirt (Wie omkijkt). Dit boek was zo indrukwekkend en het heeft lang geduurd voordat ik er een beetje overheen was. Hij staat ook hoog op mijn lijstje om opnieuw te lezen gewoon omdat het boek zo indrukwekkend was.

een boek waarvan ik wenste dat ik die niet had gelezen

Wapenzusjes van Lizzie Page is zo’n boek waar ik maar niet doorheen kwam. Het verhaal kon me echt totaal niet boeien. Ik baal nog steeds dat ik er zoveel tijd in heb gestoken om het boek toch uit te krijgen. Ik moet echt eens leren om een boek weg te leggen als het verhaal me niet boeit.

Dat was mijn lijstje met 10 boeken!

Welk boek zorgde er bij jou voor dat je wilde reizen?