8 boekentips voor de herfst

Volgens mij kunnen we wel zeggen dat de herfst officieel begonnen is. Het regent regelmatig, het is al flink afgekoeld en bij ons brandt de kachel. Herfst is ook echt wel een beetje het perfecte seizoen om lekker te lezen. ‘s Avonds op de bank met een kleedje terwijl de regen op het raam tikt, perfecte omstandigheden om te lezen. Vandaag geef ik je 8 boeken tips die perfect zijn voor de herfst.

Little women (onder moeders vleugels) – Louisa M. Alcott

Deze classic kan je eigenlijk elk seizoen wel lezen maar voor mijn idee is het ergens toch wel een beetje een herfst/winter boek. En leuk nieuws, want als goed is komt op 24 oktober de film (2019 versie) op Netflix! Dus als je die wilt kijken dan moet je toch eigenlijk wel eerst even het boek lezen.

the name I call myself (noem mij bij mijn naam) – Beth Moran

Ik las dit boek in september en vind ik echt een aanrader. Echt een boek waar je mee op de bank gaat zitten en als het een beetje meezit in een avondje uitleest.

het lied van de feniks – Katie Ganshert

Voor mij is het alweer even geleden dat ik dit boek las (en ik las het ook nog eens in de lente), maar ik vind het echt een boek voor de herfst. De herfst vind ik altijd een seizoen waarbij het niet erg is om boeken te lezen met een wat zwaarder verhaal en dat heeft dit boek echt.

de zoete geur van appelcider – joanne bischof

De herfst is het seizoen voor appels en dan zit je met dit boek wel goed. En als je het boek leuk vindt dan is er daarna nog een deel dat je kan lezen dus dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

the guernsey literary and potato peel pie society – Mary Ann Schaffer & Annie Barrows

Nog zo’n boek waar je je heerlijk in kan verliezen. Een boek waarvan ik vind dat elke boekliefhebber gelezen moet hebben en als je het boek uit hebt kan je de film kijken op Netflix!

als ik mijn ogen sluit – Elizabeth Musser

Dit boek bevat wat zwaarder thematiek en daardoor in mijn ogen een goed herfstboek. Een fijn boek voor de zondagmiddag terwijl het buiten heel hard regent.

dietrich, mijn liefste – Amanda Barratt

Dit gaat over het verhaal van Dietrich Bonhoeffer. Niet het vrolijkste verhaal, maar wel een heel mooi verhaal en ook heel goed voor de herfst.

het geheime recept voor familie – katherine Reay

Ik ben dol op de boeken van Katherine Reay. En hoe meer boeken ze schrijft hoe beter ze worden. Ik vond dit boek in elk geval fantastisch. Het leest super vlug en ik vond het verhaal ook heel tof. De cover ziet er misschien een beetje zomerachtig uit en op zich kan je het boek altijd wel lezen maar toch is het wel een beetje een herfstboek.

Dat waren mijn boekentips voor de herfst! Heb jij nog een boek wat heel goed bij de herfst past?