Als je een maand bijna niet leest

Normaal gesproken plaats ik op de eerste vrijdag van de maand mijn blog met favoriete boeken. Maar de afgelopen maand heb ik zo weinig gelezen dat ik het niet echt logisch vond om een favorieten blog te schrijven maar om die boeken gewoon mee te nemen naar de volgende maand. Vandaag neem ik je in plaats daarvan mee in mijn gedachten over weinig lezen en wat er de afgelopen maand gebeurde.

De eerste paar dagen van maart begon al niet zo goed. Ik kocht twee boeken de dag voor mijn verjaardag en begon in een van de boeken dezelfde week. Maar met de komst van mijn moeder en zusje en ook omdat ik nog moest werken kwam ik eigenlijk niet echt toe aan lezen. Maar ik maakte me niet zo heel veel zorgen. De andere week zou dat wel helemaal goed komen dacht ik.

Maar het werd de andere week alleen maar erger. Ik lukte me eigenlijk niet om een letter te lezen en ik was echt een beetje gefrustreerd. In diezelfde week werd het Coronavirus steeds groter in Nederland en Engeland en kwamen er steeds meer maatregelen. Dat werd de dagen daarna alleen maar meer en dat werkte niet zo heel erg goed mee in mijn lezen. Mijn hoofd was veel te vol om te lezen en ik keek liever een aflevering Full House op Netflix dan dat ik in mijn boek verder las. Ik probeerde het wel maar het werkte gewoon echt niet.

De derde week van maart ging ik er steeds meer van balen en dat werkt natuurlijk ook niet echt. Wel nam ik die week een proefabonnement bij Scribd. Scribd is een app waarin je heel veel ebooks en audioboeken vind – in het engels – en ik vond daarin een boek wat ik al heel lang wilde lezen. Wel in audiovorm maar ergens vond ik dat ik dat ook wel gewoon als een van mijn gelezen boeken mocht meerekenen. Dat weekend begon ik ook eindelijk weer de zin terug te vinden in lezen.

De laatste week van maart las ik eindelijk mijn boek uit en tijdens mijn dagelijkse wandelingetjes luisterde ik naar het audioboek. En zo komen we uit bij het einde van de maand. De teller staat op 2 gelezen boeken, waarvan ik er dus eentje echt gelezen heb en eentje ervan heb geluisterd.

Jammer vind ik het wel, maar he wat kan je er aan veranderen? Ik hoop deze maand gewoon weer wat meer te lezen! Zo ben ik sinds vorige week begonnen om elke ochtend een hoofdstuk te lezen uit een non-fictie boek (dat heb ik overgenomen van Mirjam) en ben ik nu een boek aan het lezen op mijn ereader wat ik al heel lang wilde lezen. Ik ben nog wel steeds een beetje op zoek naar balans tussen Netflix en lezen want ik merk toch wel dat ik heel snel naar Netflix grijp in plaats van een boek en ik hoop dat ik dat snel kan doorbreken. Mocht je daar nog tips voor hebben, laat het me weten! Ik heb de app al van mijn telefoon afgegooid dus op mijn telefoon kijken kan al niet meer!

Heb jij wel eens een periode dat je minder leest? Zo ja, wat doe je dan?