Auteur uitgelicht: Dee Henderson

In mijn zoektocht naar inspiratie voor blogs kwam ik terecht op de blog biblyo.nl die daar een keer in de zoveel tijd een schrijver uitlichten. Daarop geïnspireerd ga ik vanaf vandaag af en toe een auteur uitlichten van wie ik de boeken heel graag lees. Vandaag trappen we af met Dee Henderson, een van mijn favoriete auteurs van wie ik – volgens mij-  alle boeken heb gelezen.

OVer Dee Henderson en haar boeken

Al ruim 20 jaar schrijft Dee Henderson boeken en is bekend geworden door haar serie over de O’Malley familie. Deze Amerikaanse schrijfster is van origine computerwetenschapper heeft ondertussen al meer dan 20 boeken op haar naam staan waarvan de meeste zijn vertaald in het Nederlands.

Zelf zegt Dee Henderson dat ze er van houdt om mysterie, romantiek, de bijbel en het leven van mensen met God samen te brengen in haar boeken. Dat klopt ook wel. Haar boeken staan vooral bekend doordat ze zo goed spanning en romantiek kan verweven in haar boeken.

Waarom ik de boeken van Dee henderson lees

Ik ben deze serie niet voor niks begonnen met Dee Henderson. Ik ben ooit bij Dee Henderson terecht gekomen door de boeken over de O’Malley familie en vanaf daar begon het balletje te rollen. De combinatie tussen spanning en romantiek vond ik ontzettend fijn en ook haar schrijfstijl sprak me heel erg aan. Ondertussen staan al haar boeken in mijn boekenkast en herlees ik regelmatig een van haar boeken. Ja, af en toe zijn haar boeken een beetje voorspelbaar maar toch kan ik echt genieten van haar boeken. Haar nieuwere boeken (Zwart water en Koud spoor) hebben iets meer spanning en hebben heel wat minder romantiek in de boeken maar nog steeds zijn het hele fijne boeken. Het is alweer even geleden dat er een nieuw boek van Dee Henderson is verschenen en ik hoop echt dat er ooit weer een mooi boek van haar hand verschijnt.

Mijn 5 favoriete boeken van Dee Henderson

Dit zijn mijn 5 favoriete boeken van Dee Henderson die ik graag (her)lees. Het geschenk is daarvan een van de boeken. Over dat boek moet ik wel zeggen dat dat echt een roman is en dat daar verder geen spanning in te vinden is.

  1. Verborgen // Als hem gevraagd wordt wat hij voor de kost doet houdt commandant Mark Bishop het antwoord opzettelijk vaag: ‘Ik zit bij de marine.’ Dat hij het bevel voert op de kernonderzeeër de USS Nevada, ervoor zorgt dat de bemanning getraind en alert blijft tijdens de negentig dagen durende patrouille onder water, en dat hij bereid is om na een geldig presidentieel bevel kernraketten af te vuren, betekent echter dat er een zware taak op zijn schouders rust. Mark Bishop is een man die die verantwoordelijkheid accepteert en daar goed mee omgaat. En Mark wil dat er thuis iemand op hem wacht na zijn patrouilles.
    Gina Gray wil graag getrouwd zijn. Zo heeft ze zich haar leven altijd voorgesteld. Nu haar relatie onverwacht is verbroken, concentreert ze zich echter op waar ze het best in is: oceanografisch onderzoek. Ze staat op het punt van een grote doorbraak en heeft de zienswijze en hulp van Mark Bishop nodig. Uit wat ze aan de marine heeft verteld, heeft ze geconcludeerd dat dit nog maar het begin is. Als ze gelijk heeft, gaat de oorlogsvoering onder water een nieuwe en gevaarlijke fase in.
  2. De geheimdrager // Topagente Ann Silver is gespecialiseerd in moordzaken. Samen met FBI-collega Paul Falcon moet ze een moeilijke zaak oplossen: er is een seriemoordenaar actief die al dertig keer heeft toegeslagen. Door hun onderzoek voelt de dader zich bedreigd en levert stukje bij beetje meer informatie aan. Hoe beter Paul Ann leert kennen, hoe meer hij vermoedt dat ze een groot geheim met zich meedraagt. Als blijkt dat Ann betrokken was bij een andere moordzaak, komt hij achter haar ware identiteit.
  3. Het geschenk // James is uitgezonden naar Afrika om klinieken te bouwen. Dat doet hij met hart en ziel, al is het werk zwaar en vaak eenzaam. De bemoedigende pakketjes die een onbekende vrouw hem stuurt, helpen hem het vol te houden. Wanneer een spierontsteking James dwingt naar huis terug te keren,ontmoet hij zijn onbekende weldoener: Rae, een vrouw die rouwt om de dood van haar verloofde. Hun vriendschap bloeit op en groeit langzaam uit tot meer. Beiden durven echter niet toe te geven aan hun gevoelens. Rae is bang weer iemand te verliezen, en James houdt afstand omdat hij straks immers weer zal terugkeren naar Afrika. Is er een toekomst voor twee eenzame harten?
  4. De bemiddelaar (O’Malley Serie I) // Kate O’Malley heeft een verantwoordelijke baan. Als zij faalt, kost dat mensenlevens. Ze werkt als onderhandelaar bij de politie. Bij gijzelingen onderhoudt zij contacten met de gijzelnemers om bloedvergieten te voorkomen. Kate vertrouwt alleen op zichzelf. Ze wil niet geloven dat er een God is die alles in de hand heeft. Onverschrokken treedt ze de moeilijkste situaties tegemoet. Maar iemand heeft het op Kate voorzien. Iemand stuurt haar zwarte rozen. Iemand wil dat ze faalt. Het leven van Kate komt in een stroomversnelling terecht als ze betrokken raakt bij de explosie van een passagiersvliegtuig. Als ze ontdekt wie de dader is, wordt ze geconfronteerd met haar traumatische verleden, dat ze liever voorgoed was vergeten. De spanning tussen gerechtigheid en barmhartigheid speelt in deze boeiende roman een belangrijke rol.
  5. De zwijger // Charlotte Graham draagt een groot geheim met zich mee: ooit was ze de spil achter een beruchte ontvoering. Het lukte haar te ontsnappen aan de FBI en ergens anders een nieuw leven onder een andere naam op te bouwen. Niemand kent haar verleden. Als Charlotte in aanraking komt met een journalist die het verhaal achter de ontvoering uitzoekt, komt ze voor een groot dilemma te staan. Is dit haar kans om zichzelf te verlossen van de zware gewetenslast, of kan ze beter blijven zwijgen?

Hopelijk heb ik je enthousiast weten te maken over de boeken van Dee Henderson. Veel van haar boeken zijn wel al wat ouder en dus niet altijd meer nieuw te krijgen. Wel jammer en dus wordt het wel tijd voor weer een nieuw boek van haar hand.

Ik ben benieuwd of jij wel eens een boek van Dee Henderson hebt gelezen en zo ja, wat je er van vond!