Auteur uitgelicht | Elizabeth Musser
In Auteur uitgelicht laat ik je kennis maken met een aantal van mijn favoriete auteurs. Auteurs waarvan ik meestal al hun boeken heb gelezen en daarover heel erg enthousiast ben. Vandaag in Auteur uitgelicht: Elizabeth Musser.
over elizabeth musser en haar boeken
Elizabeth Musser schreef al verhaaltjes toen ze 6 was. En vanaf dat moment is ze altijd blijven schrijven. Toch duurde het lang voordat haar eerste boek verscheen. In de zomer van 1996 verscheen haar eerste boek Twee werelden de start van een trilogie over de Algerijnse/Franse oorlog. In 1997 verscheen het tweede deel en daarna duurde het 13 jaar voor uiteindelijk het derde deel werd uitgegeven in Amerika. Na de trilogie zijn er nog 10 boeken van haar hand verschenen en komt dit najaar boek nummer 14. Elizabeth Musser schrijft vanuit een chalet in Zuid-Frankrijk (klinkt fantastisch) en is naast auteur, moeder, oma en zendeling. Ze wordt gezien als een hybridauteur wat het uitgeven van haar boeken in Amerika wel eens lastig is. Een aantal van haar boeken zijn zelf gepubliceerd en het is zelfs al een aantal keren voorgekomen dat haar boeken eerder in Nederland werden uitgegeven dan in Amerika.
waarom ik de boeken van elizabeth musser lees
Het heeft best wel een tijdje geduurd voordat ik de boeken van Elizabeth Musser ontdekte. Ik weet dat ik op een gegeven moment in de bibliotheek echt gericht ging zoeken op uitgevers en ik zo terecht kwam bij haar boeken. Door de jaren heen heb ik al haar boeken gaan lezen en recent ben ik begonnen met het lezen van de Algerije trilogie.
Ik lees de boeken van Elizabeth Musser omdat ik haar boeken echt van goede kwaliteit zijn. Het zijn boeken die vaak meerdere lagen hebben en zijn vaak naast historisch ook vaak in moderne tijd geschreven. Sommige boeken hebben zelfs een historische en moderne tijd verhaallijn. Familie is een groot thema in elk van Mussers boeken wat de boeken soms ook heel herkenbaar maken. Tenslotte zijn de boeken van Elizabeth Musser geen boeken die je even zomaar leest en dat is echt wel heel fijn soms. Het is niet zomaar feelgood, maar echt boeken waar je over na (blijft) denk(en).
mijn 5 favorieten
- Aan de andere kant van de bergen – Aan dit boek denk ik nog regelmatig en staat ondertussen ook op mijn lijstje om te herlezen.
- Dichterbij dan je denkt – Dit boek is een duidelijk voorbeeld waarbij Elizabeth Musser heden en verleden gebruikt. Het is een boek met 3 verschillende karakters waardoor het boek heel veel lagen krijgt.
- Stille woorden – Dit is een van de eerste boeken die ik ooit las van Elizabeth Musser en ik kan me nog goed herinneren dat het boek mij zo aangreep.
- Als ik mijn ogen sluit – Dit is het laatste boek van Elizabeth Musser wat verscheen (in november verschijnt er weer een nieuw boek na bijna 3 jaar) en bevat een aantal heftige onderwerpen. Het is een vrij zwaar boek maar daardoor niet minder mooi!
- Schuilplaats – Dit boek is deel 2 in een drieluik (Dichterbij dan je denkt is deel 3) en ook dit boek heeft verhaallijnen in het heden en het verleden. Met wederom sterke karakters en familie als hoofdthema is het een echt Elizabeth Musser boek.
Ik ben benieuwd of je bekend bent met de boeken van Elizabeth Musser. Zo ja, heb je een favoriet boek van haar?
Mirjam
24/07/2020 @ 07:09
Blijft leuk dat je zo’n auteur uitlicht! Op m’n veertiende (ofzo) las ik voor het eerst een boek van Elizabeth Musser en die vond ik erg mooi, maar gek genoeg heb ik daarna heel lang geen boek meer van haar gelezen. Pas toen Als ik mijn ogen sluit uitkwam las ik weer een boek van haar en nu wil ik ze ook allemaal lezen! Gelukkig staan de meesten op Kobo Plus!