Auteur uitgelicht: Katherine Reay

In Auteur uitgelicht laat ik je kennis maken met mijn favoriete auteurs. Stuk voor stuk zijn het auteurs van wie ik de boeken graag lees. Vandaag in Auteur uitgelicht: Katherine Reay.

auteur, boeken, lezen, boek, lifewithanchors

over Katherine Reay en haar boeken

Katherine Reay werkte jaren als marketeer en verruilde een aantal keren Amerika in voor een heel ander land. Tussen het verhuizen door en het opvoeden van kinderen vond ze tijd om boeken te schrijven. Ondertussen heeft ze al 7 boeken op haar naam staan die bijna allemaal een prijs hebben gewonnen. Reay laat zich graag inspireren door de verhalen van Jane Austen en die elementen vind je veel terug in haar boeken. Of het nu gaat om quotes, namen of andere verwijzingen, je vindt het allemaal terug in haar boeken. In Nederland zijn er ondertussen 3 boeken van haar vertaald en verschenen.

waarom ik de boeken van Katherine Reay lees

Het is alweer even geleden dat ik de boeken van Katherine Reay ontdekte maar vanaf dag 1 ben ik al enthousiast. De verhalen die ze schrijft zijn zo anders dan boeken die ik normaal gesproken lees en ik houd van alle verschillende lagen die haar boeken vaak bevatten. Op het eerste gezicht lijken haar boeken heel vrolijk maar er zit ook altijd een hele serieuze verhaallijn in wat de boeken een hele goede balans geven.

De boeken van Katherine Reay lezen ontzettend snel en als ik niet zo strikt zou zijn met het herlezen van boeken dan zou ik best wel regelmatig deze boeken herlezen, gewoon omdat ze zo leuk zijn.
Hoewel ik niet direct mega fan ben van de boeken van Jane Austen (sorry, not sorry), vind ik alle verwijzingen niet vervelend en maken ze mij wel een klein beetje nieuwsgierig naar de boeken.

auteur, boeken, lezen, boek, lifewithanchors

mijn favorieten

Normal gesproken geef ik hier mijn 5 favorieten van de de schrijver maar met maar 3 vertaalde boeken wordt dat toch een klein beetje lastig. Uiteraard blijft er de vraag of ik een favoriet heb en ja, die heb ik! Het leuke aan de boeken van Katherine Reay is namelijk dat je bij haar heel goed de groei ziet in haar boeken. Ik vond boek 1 (Geachte Mr. Knightley) al heel tof maar boek 3 (Het geheime recept voor familie) was echt fantastisch. Dus op het moment staat Het geheime recept voor familie bovenaan het lijstje!

Ik hoop trouwens dat er weer heel snel een nieuw boek van Katherine Reay in Nederland verschijnt en anders ga ik toch maar eens op zoek naar de engelse versies van de boeken want ik heb wel weer zin in een nieuw boek van haar!

Ben jij bekend met de boeken van Katherine Reay?