Auteur uitgelicht : Kristen Heitzmann

In januari trapte ik deze serie af met een van mijn favoriete auteurs Dee Henderson. Vandaag ga ik verder met de serie met Kristen Heitzmann. Ze heeft al heel wat boeken op haar naam staan en een groot gedeelte van haar boeken staat in mijn boekenkast. Ik vertel je wie ze is, wat voor boeken dat ze schrijft en ik deel een lijstje van mijn favoriete boeken van haar.

over Kristen heitzmann en haar boeken

Ze woont in Colorado en is dol op wandelen in de bergen en haar honden. Haar eerste boek schreef ze terwijl ze haar vier kinderen thuis onderwijs gaf. Ze begon met schrijven omdat er haar hoofd overstroomde van verhalen en die uit haar hoofd moesten. Ze schrijft haar boeken hoofdstuk voor hoofdstuk en laat ook zo het verhaal ontstaan. Ze maakt dus geen overzicht hoe het verhaal gaat zijn maar laat het verhaal gewoon ontwikkelen tijdens het schrijven.

Kristen heeft 22 boeken geschreven waarvan er 20 al in het Nederlands verschenen zijn. In het overgrote deel van haar boeken zijn spanning met romantiek gemengd. Maar ze heeft ook een aantal historische romans en twee echte romantische boeken op haar naam staan. Colorado en de bergen staan veel in het teken van haar boeken wat ik persoonlijk heel interessant vind.

waarom ik de boeken van kristen heitzmann lees

De boeken van Kristen Heitzmann lees ik al heel erg lang. Ik denk dat ik gewoon een keertje bij een van haar boeken terecht ben gekomen en ik ben daarna niet meer gestopt. Overigens moet ik wel zeggen dat ik niet alles van haar heb gelezen. Er zijn twee series die ik nog nooit heb gelezen. Ik heb ze wel eens in huis gehaald maar ik ben er nooit in begonnen. Maar het merendeel heb ik dus wel gelezen en staat ondertussen in mijn boekenkast. Net als bij Dee Henderson wordt spanning en romantiek gecombineerd en dat vind ik zelf een hele fijne combinatie. Daarbij is Kristen super goed in dialoog en zijn haar karakters ook super goed.

mijn 5 favorieten

Dit zijn mijn 5 favoriete boeken (op willekeurige volgorde) van Kristen Heitzmann die ik graag (her)lees. Eentje daarvan heb ik toevallig in februari nog herlezen. Meer accuraat kan het dus niet :).

  1. Ontmaskerd – Een echte mix van romantiek en spanning. Een echt winterboek want het boek bevat heel veel sneeuw.
  2. Schuilplaats – Dit boek is uit de Spencer familie serie. Het is het laatste deel van de serie en van de serie vind ik dit toch wel een van de mooiste boeken. Alle personages van de vorige delen komen bijeen in dit boek en dat maakt het heel speciaal. Echt een boek wat ik weer eens wil herlezen.
  3. Onuitwisbaar – Dit boek bevatte verrassend veel spanning en mysterie en ik denk dat dat ook maakt dat ik het boek heel goed vond. Het is overigens echt al lang geleden dat ik dit boek heb gelezen maar ik kan het nog goed herinneren!
  4. Ik wist het wel  – Dit boek bevat vooral romantiek. Een heel ander soort boek dan wat Kristen normaal gesproken schrijft maar daardoor niet minder leuk. Ze heeft een tweeluik geschreven met dezelfde personages maar ik denk dat ik het eerste deel leuker vond dan het tweede deel. Het boek is in elk geval een heel fijn boek dat je even tussendoor kan lezen. 
  5. Ondeelbaar – Net als “Onuitwisbaar” bevat dit boek heel veel spanning en de details die soms naar voren kwamen in het boek gaven me soms een rilling over de rug. Het boek bevatte een toffe plottwist die ik echt niet aan zag komen. 

Ik ben benieuwd of jij wel eens een boek van Kristen Heitzmann hebt gelezen of dat ik je nu juist enthousiast hebt gemaakt om haar boeken te lezen. Laat het me weten!