Boek vs Film| The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Een aantal weken geleden las ik het boek The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society en een week later keek ik de film. Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn als ik een analyse van beide zou maken en jullie vertel wat ik van beide vind.

boek

Ik zal maar gelijk eerlijk zijn, toen ik het boek las was ik er met mijn hoofd niet helemaal bij. Ik vond het boek echt fantastisch maar het verhaal drong niet heel erg tot mij door. Zo staan er echt fantastische quotes in het boek maar heb ik er maar weinig echt van opgepikt. Super jammer vind ik dat, maar des te meer reden om het boek gewoon nog een keertje te herlezen.

Maar ondanks dat ik er dus niet helemaal bij was was het boek echt fantastisch. Het boek is compleet in briefvorm wat het heel interessant maakt. Je moet daaruit de verhaallijn oppikken en doordat de schrijver regelmatig verandert krijg je heel veel verschillende oogpunten op het verhaal. Al met al ben ik echt super enthousiast over het boek en als je groot liefhebber bent van boeken dan kan ik je het boek zeker aanraden!

film

Het boek heb ik eigenlijk ontdekt omdat ik heel lang geleden de trailer van de film tegenkwam. Als groot liefhebber van Downton Abbey ging mijn hart echt sneller kloppen van deze film gezien een groot gedeelte van de cast rechtstreeks uit Downton Abbey komt. Eigenlijk een soort mini-reunie. Maar ik vind dat als een boek wordt verfilmd je eerst het boek moet lezen voordat je de film kijkt. Ik vond eigenlijk best wel een beetje spannend om een film te kijken van een boek wat ik zo fantastisch vond.

Maar ik kan je geruststellen, ze hebben ontzettend veel eer aan het boek gedaan. Uiteraard zijn er wel verschillen met het boek, maar zoals Mirjam (die ook het boek had gelezen en met wie ik de film keek) het goed verwoorde, dit moest ook want anders was de verhaallijn in de film niet zo interessant geworden en grote kans ook langdradig.

De film maakte mij ontzettend blij en ik heb zowel heel hard gelachen als op het einde ook een traantje weg moeten vegen. Het is echt een kwalitatief goede film met een fantastische cast.

Dus, boek of film?

Weet je, ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik vond ze beide echt fantastisch en heb van beide echt genoten. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je eerst het boek moet lezen voordat je de film kijkt en ik denk zeker bij The Guernsey. Je geniet denk ik meer van de film als je het boek eerst heb gelezen!

Ken jij The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society?