Boekrecensie | Everything, everything – Nicola Yoon

Het gebeurt bij mij nog wel eens dat ik rondje trailers kijk op YouTube. En tijdens een van die rondjes kwam ik de film Everything, everything tegen. De trailer zag er goed uit en na een mini-onderzoekje kwam ik er achter dat het een verfilming van een boek was. Omdat ik niet zeker was wat ik van het boek zou vinden kocht ik het boek niet maar het duurde ontzettend lang voordat het boek in de bibliotheek was. Dus toen Mirjam deze zomer een foto stuurde van al haar gekochte boeken met onder andere deze, heb ik gelijk gevraagd of ik die mocht lenen. En dat mocht. Begin september zagen we elkaar en kreeg ik het boek van haar. Diezelfde week las ik het boek nog en ik wil graag meer met je delen over dit boek. Neem trouwens ook even een kijkje bij Mirjam op haar blog want ook zij plaatst een recensie van dit boek. Lees verder voor de recensie. 

boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors, everythingeverything, everything, nicola yoon,

Over everything, everything

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg.

boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors, everythingeverything, everything, nicola yoon,

Mijn mening

Everything, everything (of in het Nederlands, Alles wat je lief is) is een Young-Adult boek wat betekende dat het engels niet heel moeilijk was. Niet dat ik daar mee zit want mijn engels is vrij goed maar het duurt altijd wel wat langer om een boek te lezen in het engels. Dat was bij dit boek echt geen geval want ik las het boek in een ochtendje uit. Het boek heeft korte hoofdstukken en regelmatig illustraties die er voor zorgen dat het verhaal lekker afwisselend is.

Omdat ik de trailer van de film al een keer had gezien wist ik een klein beetje wat het verhaal zou zijn, maar uiteindelijk had de trailer nog helemaal niet zo heel veel weg gegeven. Het is een prachtig verhaal over risico’s nemen voor de liefde. Ik heb persoonlijk nog geen ervaring met relaties en alles wat daarbij komt maar het is een prachtig liefdesverhaal. Ik werd vanaf het begin direct in het verhaal opgezogen en kwam er pas uit toen ik het boek dicht sloeg. Ik heb ook echt even bij moeten komen van het verhaal. Ik ben veel te bang om het verhaal te spoilen dus vertel liever niet te veel over het verhaal zelf.

Dit boek is het eerste boek van de auteur maar dat is niet te merken. De personages zijn goed uitgewerkt en consistent en het verhaal zit ook gewoon goed in elkaar. Soms dan ben je wel eens een boek aan het lezen en kan je het verhaal echt voorspellen en dat heb ik niet gehad bij dit boek. Het is echt een kwalitatief YA boek en ben heel blij dat ik het heb gelezen. Ondertussen heb ik de film ook gezien en kan je echt aanraden om eerst het boek te lezen voordat je de film gaat bekijken.

Waardeoordeel: *****