Boekrecensie | Het meesterwerk – Francine Rivers

Francine Rivers heeft al heel wat boeken op haar naam staan. En de meeste daarvan heb ik gelezen. Het laatste boek wat van haar uitkwam is alweer een tijdje geleden dus toen ik zag dat er een nieuw boek van haar zou verschijnen was ik ontzettend enthousiast. Afgelopen weekend las ik het boek Het meesterwerk en ik deel graag mijn mening over dit boek met jullie. 

Over HET MEESTERWERK

De succesvolle kunstschilder Roman Velasco lijkt alles te hebben: rijkdom, vrouwen, roem. Alleen zijn assistente Grace Moore, die tegen haar zin voor hem werkt, weet hoe weinig hij eigenlijk heeft. Romans verleden achtervolgt hem en echoot door de hallen en kamers van zijn lege villa. Maar Grace heeft geen idee van de manier waarop Roman in het geheim worstelt met zijn demonen: hij trekt er ’s nachts op uit als The Bird, een beruchte maar nog niet geïdentificeerde graffitiartiest – een alter ego dat zijn carrière te gronde zou kunnen richten.

Ook Grace kan haar verleden niet achter zich laten. Na een zeer ongelukkig huwelijk heeft ze haar leven omgegooid en zich voorgenomen haar dromen nooit meer te laten stelen door iemand aan wie ze haar hart verliest. Als ze de man leert kennen achter het masker is het alsof hun gebroken verledens langzaam in elkaar schuiven… totdat er iets gebeurt dat zo onverwacht is dat het voor altijd hun levens zal bepalen.

boekrecensie, recensie, boeken, lezen, hermeesterwerk, francinerivers

Mijn mening

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een boek van Francine Rivers had gelezen. Ze heeft heel wat verschillende soorten boeken geschreven over heel veel verschillende onderwerpen. Het zijn vaak niet de dunste boeken en je moet er altijd wel even de tijd er voor nemen. Ook dit boek is weer niet gering in het aantal bladzijden. 544 pagina’s wel te verstaan. Maar ondanks dat het geen gering boek was qua omvang merkte ik niet aan de snelheid dat ik het boek las. Francine Rivers staat bekend om de soms heftige onderwerpen in haar boeken wat er soms voor zorgde dat de boeken lastig waren om door heen te komen. Wellicht lag het aan mijn leeftijd toen ik de boeken las. Maar hoewel ze in dit boek ook soms heftige onderwerpen aansnijdt had dit geen effect op hoe ik door het boek heen ging.

Het mooie aan dit boek is dat je heen en weer gaat tussen heden en verleden van de twee hoofdpersonen. Het heden is in chronologische volgorde geschreven en daartussen vind je flashbacks naar andere perioden. Dit wordt in hoofdstukken geschreven en er staat boven om wie het gaat en hoe oud diegene is. Dit zorgt dat het boek overzichtelijk blijft en je het boek ook goed snapt.

De hoofdpersonen, Roman en Grace, maken een goede karakterontwikkeling door en dat zorgt voor mooie momenten in het boek. Ik heb gelachen en gehuild tijdens het lezen van dit boek. Het is een prachtig, actueel boek met herkenbaarheid en een boek waarin je wilt blijven lezen. Ik heb echt genoten van het boek en vond het eigenlijk jammer dat  het boek uit was. En het boek was zo goed dat ik tijd nodig had om er los van te komen om in een ander boek te beginnen.

Mijn waardering: *****