Boekrecensie | Ver van Huis – Charles Martin

Vorig jaar maakte ik kennis met de boeken van Charles Martin. Ik las twee oudere boeken van hem en dit jaar las ik het bekende boek Over bergen heen en zijn nieuwste boek Hemelwater. Afgelopen week las ik het boek Ver van huis en ik wilde heel graag met jullie delen wat ik van dit boek vond. 

vervanhuis, huis, ver, van, huis, charlesmartin, charles, martin, boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors

OVer Ver van huis

Op zijn achttiende verlaat singer-songwriter Cooper O’Connor het huis van zijn vader voorgoed, op naar een glanzende muziekcarrière. Althans, dat verwacht hij. Maar algauw is hij alles kwijt. Na vijf moeizame jaren wordt hij verliefd op Daley Cross en haar prachtige stem. Hun vriendschap groeit, maar voor hij zijn liefde kan bekennen, wordt hem een misdaad in de schoenen geschoven, schiet iemand hem neer en laat hem achter in een brandend huis. Wonder boven wonder overleeft hij, maar zijn stem is voor altijd beschadigd: hij zal nooit meer zingen.

Hij keert terug naar de bergen van Colorado. Daar hoopt hij antwoorden te vinden op zijn vragen. Op vergeving en verzoening met zijn vader is geen kans meer, maar hij besluit zijn gave in te zetten om anderen te helpen, hopend dat er op een dag bevrijding komt.

vervanhuis, huis, ver, van, huis, charlesmartin, charles, martin, boekrecensie, recensie, boeken, lezen, lifewithanchors

Mijn mening

De boeken van Charles Martin hebben altijd wat mysterieus. Het is zijn manier van schrijven van de auteur en ik heb daar even aan moeten wennen. Zijn boeken bevatten allemaal verschillende laagjes die door het boek afgepeld worden en die allemaal aan het einde van het boek bij elkaar komen. Met dit boek is het niet anders. Het boek is opgedeeld in drie delen. Het begint in het heden, er is een gedeelte in het verleden en aan het einde van het boeken komen beide weer bij elkaar in het heden.

Het boek is als het ware het verhaal van de verloren zoon. En het is een boek over muziek en een gitaar en dat vind ik heel leuk. Ik ben namelijk een aantal weken geleden begonnen met gitaar spelen en doe het dagelijks. Er worden heel veel liedjes genoemd en ik wil later nog een keer het boek door gaan om alle titels op te schrijven zodat ik ze terug kan luisteren.

Je leert de personages goed kennen en stuk voor stuk zijn het bijzondere mensen met elk hun eigen verhaal. Het boek bevat veel verdieping en dat maakte het boek heel mooi. En ik zal eerlijk bekennen dat ik ook een keer een paar tranen heb weg moeten vegen omdat het boek me raakte. Als je dus op zoek bent naar een boek met een goed verhaal en verdieping dan kan je dit boek heel zeker aanraden!

Waardeoordeel:****