Boekreview | De bekentenis – John Grisham

boekreview, boek, review, lezen, johngrisham, debekentenis, lifewithanchors

Een aantal weken gelden haalde ik mij eerste boek van John Grisham uit de bibliotheek. Ik had nog nooit een boek van hem gelezen terwijl heel veel mensen heel enthousiast over zijn boeken zijn. Ik besloot het ook maar een kans te geven en nam twee boeken mee naar huis. Vorige week begon ik in mijn eerste boek en halverwege de week was hij uit. Ik vond het wel leuk om er een boekreview over te schrijven.

In 1998 ontvoert, verkracht en wurgt Travis Boyette de zeventienjarige Nicole Yarber, een highschool cheerleader uit het plaatsje Sloan in Texas. Hij verstopt het lichaam zodat het nooit gevonden zal worden en kijkt vervolgens toe hoe de politie een onschuldige jongen, Donté Drumm, arresteert. De openbaar aanklager is zeker van zijn zaak, maar het bewijs is zwak. Wanneer tegen alle verwachtingen in Donté toch wordt veroordeeld, haalt Travis opgelucht adem. Een onschuldige man verdwijnt achter de tralies, in afwachting van zijn executie, de dader gaat vrijuit. Maar dat was negen jaar geleden…
Travis is net vrij uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor een zedenmisdrijf, als hij hoort dat Donté over vier dagen geëxecuteerd zal worden. Kort geleden is bij Travis een hersentumor geconstateerd die op korte termijn een einde aan zijn leven zal maken. Omdat hij niks te verliezen heeft, besluit hij voor het eerst in zijn leven te doen wat goed is en de moord op Nicole te bekennen. Maar hoe kan iemand die schuldig is de politie, aanklagers, rechters en politici ervan overtuigen dat ze op het punt staan een onschuldig persoon te executeren? Voor de flamboyante advocaat Robbie Flak, die al negen jaar lang probeert Donté Drumms onschuld te bewijzen, begint een race tegen de klok.

Het boek was in de bibliotheek gemarkeerd als thriller en dat was ook iets wat ik er van zou verwachten. John Grisham staat er niet voor niets om bekend. Maar helaas vond ik het boek niet zo spannend, of in elk geval heb ik spannendere boeken gelezen. Ik moet dus eigenlijk nog een boek van hem lezen zodat ik zeker weet of het een schrijver is waar ik meer boeken van zou willen lezen. Tenzij alle boeken van hem zo zijn.

Ik ben niet helemaal negatief want het verhaal zelf zit goed in elkaar. De personages zijn erg duidelijk, al heb ik af en toe terug moeten kijken op de achterkant zodat ik zeker wist wie wie was. Je krijgt door het hele verhaal een goed beeld van de personages en aan het eind van het verhaal weet je genoeg van ze.

Het verhaal zelf vond ik ook erg mooi. Er zitten hele mooie elementen in en af en toe greep het me ook best wel aan. Het hele boek draait om de doodstraf in Amerika en dat maakte me ook echt wel nieuwsgierig hoe het daar allemaal in elkaar zit en wanneer iemand voor zo’n straf veroordeeld wordt.

Al met al vond ik het een goed boek maar of ik boeken van hem blijf lezen hangt van mijn volgende boek en hoe de spanning daar in is. Weten jullie dat toevallig?