Boekreview | De zwijger – Dee Henderson

Dee Henderson, boekreview, zwijger, Dee, Henderson, boek, lezen, review,

Charlotte Graham draagt een groot geheim met zich mee: ooit was ze de spil achter een beruchte ontvoering. Het lukte haar te ontsnappen aan de FBI en ergens anders een nieuw leven onder een andere naam op te bouwen. Niemand kent haar verleden. Als Charlotte in aanraking komt met een journalist die het verhaal achter de ontvoering uitzoekt, komt ze voor een groot dilemma te staan. Is dit haar kans om zichzelf te verlossen van de zware gewetenslast, of kan ze beter blijven zwijgen? 

Toen ik een aantal jaren geleden de boeken van Dee Henderson ontdekte was ik verkocht. Ik begon met de O-Malley serie en ging verder met de serie Ongewone helden. Tussendoor las ik nog twee losse boeken van haar en toen had ik al haar boeken gelezen. Dacht ik. Een paar weken geleden kwam ik het boek De Geheimdrager tegen in de bibliotheek. Al een wat ouder boek maar ik had het nog nooit gelezen. Ik nam het mee naar huis en toen ik er eenmaal in begonnen was kon het niet meer wegleggen.

Iets wat typisch mij is, is dat ik altijd op zoek ga naar de auteur en of er nog meer boeken zijn. Ik kwam er achter dat er nog een deel was dat achter de geheimdrager kwam. Ik heb het boek toen vliegensvlug gereserveerd in de bibliotheek en begin deze week begon ik in dit boek. De Zwijger. En net als de vorige boeken kon ik ook deze niet wegleggen.

Naast Charlotte Graham speelt ook de personage Bryce Bishop een grote rol. Bryce is een zakenman in hart en nieren met een sterk geloof en een heel groot hart voor anderen. Charlotte is een hele sterke vrouw met een heftig verleden wat haar tot op de dag van vandaag nog achtervolgt. Ze ontmoeten elkaar doordat Charlotte de complete erfenis krijgt van haar opa waar ook heel veel munten bijzitten. Bryce is muntenhandelaar en krijgt het aanbod om haar munten te verkopen.

Door het hele boek zitten er constant verrassingen. Zo komen er vanuit Charlotte steeds meer verrassingen over de erfenis maar door het hele verhaal zijn er constant ontwikkelingen die je niet verwacht.

Hoewel het boek wordt gezet onder de noemen thriller is het naar mijns inziens geen thriller. Op het laatst is er wat spanning maar de rest van het boek is vrij vlak. Soms kan het zelfs saai zijn doordat er veel over munten en andere zakelijke aspecten wordt gepraat. Maar doordat er een ander verhaal achter zat kon ik het boek niet aan de kant leggen.

Het is een het Dee Henderson boek waarin geloof een grote rol speelt, er romantiek in voorkomt maar daarnaast ook politiezaken. Al met al toch een boek wat ik graag zou willen hebben en wat ik graag las. Als je van deze aspecten houdt en je niet te veel vast pint op het thriller zijn dan raad ik het boek zeker aan om te lezen.

Waardering: ****