Boekreview | The Happiness Project – Gretchen Rubin

 

thehappinessproject, happinessproject, boekreview, review, boek, book, books, boeken, gretchenrubin, inspiration, lifewithanchors

Af en toe als ik moet wachten op het station loop ik even de AKO binnen. Even kijken bij de nieuwste tijdschriften en langs de boeken lopen. Een paar weken geleden deed ik dat weer een keer en toen kwam ik naar buiten met een boek. The Happiness Project van Gretchen Rubin. Ik heb hem eindelijk uitgelezen en deel vandaag met je wat ik er van vond. 

The Happiness Project gaat over hoe kan het ook anders het happiness project van Gretchen Rubin. Op een dag realiseerde ze zich dat ze niet genoeg gefocust was op de dingen die er echt toe doen. En dus besluit ze een jaar te besteden aan haar happiness project. in het boek beschrijft ze op chronologische volgorde haar avonturen gedurende 12 maanden. Ze doet onderzoek hoe het was in het verleden, hoe het is in de wetenschap en bij mensen om haar heen. Allemaal naar hetzelfde ding. Wat is happiness en krijg ik er meer van.

Ik had al vaker van het boek gehoord en toen ik hem zag liggen besloot ik hem mee te nemen. Ik las hem in het engels wat er voor zorgde dat ik er iets langer over deed dan normaal maar ik vond het niet zo erg.

Tijdens het lezen ben ik op heel wat inzichten gekomen en kwam er ook achter dat het mij ook heel leuk lijkt om zo’n project te doen. Het hele project gaat om voornemens die er misschien voor zullen zorgen dat je meer vreugde in je leven hebt. Hoewel ik geloof dat een groot gedeelte van mijn vreugde bij God vandaan komt weet ik ook dat hoe ik in het leven sta en bepaalde wel en niet doe kunnen zorgen dat ik meer blijdschap ervaar. Vanuit mijn karakter ben ik altijd al iemand geweest die veel negatief denkt en nooit zo op de kleine dingen lette. Door middel van therapie heb ik daaraan mogen werken maar nog steeds zijn er momenten waar de negativiteit de overhand heeft en ik echt niet blij ben.

Het boek heeft mij echt aan het nadenken gezet en heeft me nieuwsgierig gemaakt of ik ook zoiets kan doen. Uiteraard zou ik het anders invullen dan haar maar bepaalde aspecten die zij heeft onderzocht vind ik ook heel interessant. Dus wie weet krijgt deze blogpost nog wel een vervolg.

Als je hierin geïnteresseerd ben is kan ik hem echt aanraden om hem te lezen. Wie weet wat het voor jou doet!