Boekreview | Tien jaar vrijheid – Natascha Kampusch

boekreview, nataschakampusch, ontvoering, non fictie, boeken, lezen, lifewithanchors

Ik ben weer lekker aan het lezen de laatste weken dus tijd voor een boekreview! Dit keer het boek tien jaar vrijheid van Natascha Kampusch. Het is geen fictie boek dit keer maar een waargebeurd verhaal. Een keer eens wat anders! 

Natascha Kampusch

Natascha Kampusch wordt in 1998 in Wenen ontvoerd en wordt 8,5 jaar lang vastgehouden in een kelder. In 2006 ontsnapt ze aan haar ontvoerder op 18 jarige leeftijd en begint een compleet ander leven. Opeens is ze weer omringd door heel veel mensen, kan ze normaal naar buiten, kan ze eten wat ze wil, of te wel ze is volkomen vrij. Of ten minst dat lijkt zo, hoe graag ze alles achter haar wil laten en een nieuw leven wil beginnen wordt ze steeds terug geworpen in haar herinneringen en verleden. Nu 10 jaar later heeft ze een boek geschreven over haar leven na de ontsnapping.

Ik kende het hele verhaal niet van Natascha, op zich ook wel logisch want ik was 10 jaar toen zij ontsnapte. Het boek kwam ik tegen toen ik een rondje maakte door de bibliotheek en ik was erg benieuwd naar het verhaal.

boekreview

Vanaf het moment dat ik begon in het boek was ik gegrepen door het verhaal. Het is ook niet niks als je 8,5 jaar lang hebt vastgezeten. Ze is in het hele boek heel eerlijk hoe het was in de tijd na haar vrijlating. Haar relaties met de pers, hulpverleners, ouders. Alles legt ze open en hoe ze dat ervaarde. Ook blikt ze af en toe terug naar de periode dat ze opgesloten zat en die stukjes waren af en toe best wel eens heftig. Ik ben nu ook wel nieuwsgierig geworden naar haar eerste boek waar ze schrijft over de ontvoering. De mensen die deze hele gebeurtenis hebben gevolgd via de media hebben een bepaald beeld gekregen van de situatie en Natascha laat in haar boek zien hoe het echt was en hoe ze zich voelde. Je krijgt echt een kijkje in haar hoofd. Bij zulke verhalen word ik vaak ook heel nieuwsgierig en ga ik het internet op om zoveel mogelijk te vinden over het onderwerp. Dus dat eerste boek ga ik ook echt nog wel lezen!

Als je interesse hebt in boeken van verhalen die echt gebeurd zijn is dit een interessant boek om te lezen en kan ik je het zeker aanraden.