BOOKS // Mijn leesdoelen voor 2021

Doelen stellen, ik ben er nooit echt heel erg goed in geweest. Meestal probeerde ik het wel, maar als iets dan niet lukte dan gingen ze al snel het raam uit. Maar dit jaar besloot ik dat ik in elk geval een aantal leesdoelen wilde zetten. Helemaal nadat ik dit artikel las over het stellen van doelen. Dus vandaag mijn leesdoelen voor 2021.

85 boeken

Een van de belangrijkste doelen die ik sinds een paar jaar stel is het aantal boeken wat ik dat jaar wil lezen. Voor het derde jaar houd ik mijn leesprogressie bij via Goodreads en ik vind het altijd heel leuk om te zien hoe ver je voorligt op je leesdoel of juist of je even wat meer moet gaan lezen om weer bij te komen. Het afgelopen jaar las ik 101 boeken. Veel meer dan mijn originele doel wat stond op 75. Omdat je natuurlijk nooit gaat weten hoe je jaar gaat lopen heb ik mijn doel dit jaar 85 boeken gezet. Volgens mij moet dat heel erg haalbaar zijn als ik kijk naar hoeveel ik de afgelopen maanden las, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt. Mocht het heel snel allemaal gaan dan pas ik wellicht halverwege het jaar mijn doel aan.

5 jeugdklassiekers

Als kind en tiener heb ik altijd veel gelezen maar meer en meer ga ik zien dat ik best wel wat boeken niet heb gelezen. Dus voor 2021 heb ik een lijstje gemaakt met 5 jeugdklassiekers die ik nu eens moet gaan lezen.

12 non-fictieboeken

Ik heb nog een hele stapel non-fictieboeken liggen die toch echt eens een keer gelezen moeten worden. Dit jaar wil ik er 12 lezen. Dat betekent dus elke maand minstens een.

6 maatschappelijk relevante boeken

Het afgelopen jaar las ik een aantal boeken die goed paste bij de thematiek die op dat moment veel in het nieuws was. Ik vind het belangrijk dat ik over bepaalde onderwerpen blijf leren. Voor 2021 heb ik dus als doel gezet dat ik een aantal boeken ga lezen over deze onderwerpen. Dit kunnen zowel fictie als non-fictie boeken zijn. Als je nog boeken tips hebt voor dit doel, laat het mij dan weten!

3 klassiekers

Klassiekers zijn vaak niet mijn favoriete boeken maar ze zijn natuurlijk niet voor niks klassiekers. Dit jaar wil ik mijzelf uitdagen er sowieso 3 te lezen! Welke klassieker moet ik volgens jou echt lezen? Pride & Prejudice en Little Women heb ik al gelezen!

24 engelse boeken

In mijn tijd in Engeland was het merendeel van mijn gelezen boeken in het engels. Hier in Nederland is dat een stuk minder terwijl ik nog genoeg ongelezen engelse boeken in mijn kast en ereader heb staan. Ik wil elke maand minstens 2 engelse boeken lezen, maar dat mogen er uiteraard altijd meer zijn!

Dat waren mijn leesdoelen voor dit jaar! Naast deze doelen mag ik van mijzelf elke maand een boek herlezen, maar dat vind ik niet zozeer een doel maar juist een leuke extra voor mezelf. Ik ben al begonnen met een lijstje maken welke boeken ik echt wil herlezen en ik heb echt zin om daar aan te gaan beginnen!

Heb jij leesdoelen voor 2021?