Brief aan Mirjam #11 | Schuldgevoel & boeken op social media

Al bijna een jaar schrijven Mirjam en ik brieven aan elkaar. Maandelijks krijg jij als lezer een kijkje in onze gesprekken die we normaal gesproken via de telefoon of in real life voeren, maar dan nu in briefvorm. Begin februari schreef Mirjam een brief aan mij en vandaag is het mijn beurt om te reageren!

Lieve Mirjam,

Allereerst, van harte gefeliciteerd met je verjaardag :). En dan gaan we nu gewoon verder met de brief. Ik kan gewoon niet geloven dat we al bijna een jaar brieven aan elkaar schrijven. Echt bizar hoeveel er is gebeurd in het afgelopen jaar en wat we elkaar al verteld hebben. Ik vind het concept nog steeds fantastisch en geniet echt van het lezen en schrijven van de brieven.

Ondertussen ben ik helemaal overstag voor een reading journal en heb ik het juiste notitieboekje er ook al voor binnen! Ik hoop dat ik dit weekend al wat tijd heb om er vast in te beginnen want ik heb echt zin om er mee te beginnen. Ik heb een paar video’s gekeken van anderen en heb zo een lijstje gemaakt met spreads die ik wil gaan maken. Ik stuur je uiteraard foto’s of ik laat het zien in mijn volgende brief.

Oh dat schuldgevoel. Zo herkenbaar. Ik voel me er eigenlijk ook heel stom over. Want waarom zou ik me schuldig moeten voelen over mijn vrije tijd. Ik heb het denk ik vooral op de zondag. Ik vind het heerlijk om veel te lezen op een dag, maar ik bedenk altijd wel andere dingen die ik ook kan doen. Ik heb tenslotte nog veel meer hobby’s waar ik tijd aan zou kunnen besteden. Ik probeer altijd een beetje af te wisselen maar toch gaat het altijd bij mij in periodes. Ik heb periodes dat ik bijvoorbeeld wat meer Netflix kijk of heel veel creatief bezig ben, maar ook periodes dat ik echt gewoon heel veel lees.

Toch heb ik laatst met mezelf afgesproken dat ik vooral in de weekenden mijn tijd wat meer wil verdelen. Zo wil ik gaan proberen dat ik een keer in de maand een dag in het weekend heb waar ik vooral lekker creatief bezig ben. En dat kan dus echt van alles zijn. Want ik mis het creatief bezig zijn wel. Maar goed, we gaan zien hoe het gaat uitpakken. Want weet je, lezen is ook gewoon heel leuk en daar geniet ik ook optimaal van. En ik wil dat ik kan lezen zonder schuldgevoel. Maar ik denk dat dat bij ons beide er momenten zullen zijn dat dat er gewoon is omdat we allebei nog heel veel extra hobby’s hebben die we graag doen.

En dan mijn vraag aan jou. We zijn beide veel bezig met boeken en dan bedoel ik niet alleen het lezen. We delen op het internet heel veel over boeken. Nu is het boekenwereldje online naar mijn mening vooral gericht op fantasy YA boeken en ik merk dat ik dat soms heel irritant vind en dat ik mij ga afvragen of mijn aanwezigheid eigenlijk iets toevoegt. Ik voel me denk ik soms gewoon een beetje een buitenbeentje in het wereldje. Oh en iedereen heeft altijd de mooiste bookstagram foto’s en leukste video’s en dan ga ik zo twijfelen aan mezelf. Hoe ga jij daar mee om? En herken je mijn vragen?

Mijn boekentip voor jou deze keer is het boek Kijk omhoog van Courtney Walsh. Het eerste boek wat ik van haar las vond ik niet echt wat maar dit boek vond ik super leuk en heb ik echt van genoten. Hij staat op Kobo Plus en volgens mij staat ook de engelse versie op Kobo als je graag het originele boek wilt lezen!

Ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Anna Laura