Brief aan Mirjam #12 | Bookbudget & boekdromen

Een jaar geleden zijn Mirjam en ik begonnen met het schrijven van brieven aan elkaar. Op deze manier leggen we onze gesprekken vast die we regelmatig voeren. Vandaag is het weer mijn beurt om een brief aan Mirjam te schrijven. Deze brief is een reactie op haar brief van een tijdje terug.

Lieve Mirjam,

Ik schrijf deze brief terwijl je bij hier thuis bent dus dat is wel een beetje gek want het liefste vertel ik het gewoon in het echt. Maar ja brieven schrijven is ook heel leuk en ik vind het altijd een feestje om jouw brieven te lezen.

Ergens best wel fijn dat je mijn vragen over bookstagram en booktube ook herkent. Ik probeer ook maar voor me te houden dat er genoeg mensen zijn die het ook kunnen waarderen. En wat jij ook zegt, het moet voor mij ook plezier en voldoening geven dus dat probeer ik vooral te onthouden. Ik geniet er wel echt van als ik er mee bezig bent dus zolang dat zo is dan zit het denk ik wel goed. Ik hoop dat Nederlandse bookstagrammers die niet alleen maar delen over fantasyboeken ook een keer een podium krijgen en erkenning krijgen als die anderen. Want wij “werken” er tenslotte net zo hard voor toch?

Je vroeg mij naar mijn manier van boekenbudget stellen. Ik weet dat jij echt een mega ingewikkeld systeem hebt en daar ga ik ook echt nooit aan beginnen :). Mijn systeem is niet zo ingewikkeld want ik heb namelijk geen systeem en dus eigenlijk ook geen vast boekenbudget. Voordat ik naar Engeland ging kocht ik bijna tot geen boeken. Toen ik in Engeland kwam waren de boeken opeens een stuk goedkoper en begon ik dus ook veel meer boeken te kopen. Nu weer in Nederland geef ik ook wat meer geld uit aan boeken. Ik ben op het moment wel meer bezig met mijn financiĆ«n en het zit wel in mijn planning om budget te maken voor boeken. Nu geef ik mezelf “toestemming” om elke 3/4 maanden een stuk of 3 Nederlandse boeken te kopen en elke 2 maanden 2 of 3 engelse boeken te kopen. Dus tot zover mijn budget, maar dat wil ik dus wel wat meer specificeren.

En dan mijn vraag aan jou. Het is misschien een beetje een vreemde vraag en ik hoop dat je hem snapt :). Ik ben benieuwd naar jouw boekendroom. Wat zou je nog een keer willen bereiken met bijvoorbeeld je boekencontent of heb je nog een droomboek wat je graag wilt lezen. Zoals ik al zei, een lekkere gecompliceerde vraag maar ik denk dat je mijn intentie wel een beetje snapt :).

En dan nog mijn boekentip voor jou. Ook ik moest er even over nadenken want ik app je veel te snel met mijn boekentips als ik een leuk boek heb gelezen. Maar Wat we verborgen houden is wel echt een heel mooi boek en is echt een aanrader!

Ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Anna Laura