Brief aan Mirjam #13 | De laatste brief, favoriete herinneringen & De eindeloze boekenkast

Een jaar geleden startte Mirjam en ik met het schrijven van brieven aan elkaar op onze blogs. Met onze brieven gaven we jou als lezer een kijkje in onze gesprekken over boeken. Mirjam en ik leerde elkaar wat beter kennen en jij als lezer ons. Vandaag is het mijn beurt om een brief aan Mirjam te schrijven als reactie op haar brief. De laatste. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Lieve Mirjam,

De laatste brief al weer. Beetje gek vind ik het wel, want het was altijd een van de eerste blogs die ik op schreef als ik mijn blogs ging plannen voor de maand. Maar we gaan mooie dingen doen in de plaats van onze brieven en dat vind ik echt fantastisch.

Wat leuk om te lezen over je boekendroom. Ik vind het nog steeds echt fantastisch dat je jezelf hebt uitgedaagd om 365 boeken te lezen. Zo’n challenge past gewoon heel goed bij jou. En het leuke vind ik toch wel, dat doordat jij heel veel leest ik ook veel meer ben gaan lezen. Ik kan mezelf daarin echt uitdagen en er zijn zoveel voordelen te merken als ik meer lees.

Het delen van boekencontent moet je ook zeker blijven doen! Ik vind het heel leuk om je video’s te kijken en snap heel goed dat het je heel gelukkig zou maken als je dit als werk mag doen. Dat zou ik ook wel heel erg leuk vinden. Maar goed, tot die tijd ga ik maar gewoon naar mijn werk.

En dan de grote reden waarom we stoppen met onze brieven: we hebben gewoon een podcast! Om de week komt er een aflevering online waar we alleen maar praten over boeken. Ik vind het eigenlijk nog steeds een beetje surrealistisch dat we dit doen. En ik ben heel blij dat ik hardop durfde uit te spreken om de podcast samen te doen toen jij met het idee kwam. Ik ben eigenlijk helemaal geen grote podcast luisteraar maar het maken van een podcast vind ik echt heel leuk.

Dus aan al mijn lezers, vind je het leuk om niet alleen te lezen, maar ook te luisteren over boeken? Luister dan naar onze podcast! Hij is te vinden op Spotify en YouTube (en hopelijk snel via Apple Podcasts) en om de week vind je er op donderdag een nieuwe aflevering. Er staan er al twee online en ik vind ze heel leuk al zeg ik het zelf. Daarnaast hebben we ook een Instagram waar we dingen delen over onze podcast en waar we jou willen inspireren om te lezen.

Ik sluit mijn brief af met mijn antwoord op jouw vraag, wat is mijn favoriete herinnering aan het briefschrijfavontuur? Het eerste wat naar boven komt is het elke maand maken van een mooie foto bij mijn brief die past bij het thema. Ook het bedenken van een vraag voor jou was super leuk (en een flinke uitdaging). Maar ik denk vooral het schrijven van de brieven voor onze lezers. Zo kregen zij eens een kijkje in onze gesprekken en dat vind ik best wel leuk.

Lieve Mirjam, ik heb echt genoten van het afgelopen jaar en ik kijk heel erg uit naar ons podcastavontuur.

Heel veel liefs,

Anna Laura

Dat was het dan! Ik hoop dat jij als lezer genoten hebt van onze brieven. Wil je meer weten over onze boekenavonturen? Luister dan naar onze podcast.