Brief aan Mirjam # 2 | Boeken herlezen & Engels of Nederlands lezen

In april zijn Mirjam en ik begonnen met een briefwisseling op onze blogs. Zo’n twee weken geleden kwam Mirjam’s brief online en vandaag geef ik een reactie op die brief!

Lieve Mirjam,

Het is op het moment een heerlijke zonnige dag en het is mijn beurt om je brief te schrijven. Een perfect moment om het nu te doen.

Super bedankt voor je tips voor mijn eindeloze TBR. Ondertussen is het lijstje alleen nog maar langer geworden maar ooit komen we er wel. In dezelfde week dat jij je brief aan mij schreef heb ik een potje opgezocht en ben ik briefjes gaan maken. Ik heb alle boeken opgeschreven die ik nu als eerste wil gaan lezen en dan zowel mijn fysieke boeken als de boeken op mijn ereader. Er zitten zo’n 22 briefjes in mijn potje wat denk ik goed is voor zo’n 2 maanden. En dat is mooi want hopelijk heb ik dan alle fysieke boeken gelezen hier in Engeland en kan ik er een aantal vast mee naar Nederland nemen. Ik pak nu 3 briefjes uit mijn potje en ben op dit moment met het laatste briefje uit mijn potje bezig. Ik lees nog wel wat boeken tussendoor die niet op mijn briefjes staan omdat ik gewoon zin heb om die boeken te lezen. Maar goed het is ook gewoon uitproberen. Vind ik deze methode toch niet zo fijn dan ga ik hierna gewoon op zoek naar iets anders. Ooit kom ik er wel!

Je vroeg me hoe ik dat doe met boeken herlezen. Heel lang heb ik boeken niet herlezen. Met uitzondering van bijvoorbeeld De Duiventil serie, mijn meest favoriete boek Witte chocolade en de boeken van Dee Henderson. Maar ook die boeken herlas ik niet vaak. Ik lees veel liever boeken die ik niet ken en het voelt voor mij altijd als valsspelen als ik boeken herlees. Die boeken lees je namelijk veel sneller dan boeken die je niet kent en als ik dan veel boeken in een maand lees omdat ik veel boeken heb herlezen dan voelt dat niet goed. Nu heb ik er voor gekozen om dit jaar juist wel wat boeken wil herlezen vooral omdat ik een aantal favorieten van een aantal jaren geleden graag weer een keertje wil lezen. Ik heb echt voor de boeken gekozen waarvan ik de titel en het verhaal nog goed van kan herinneren en zo mijn lijstje gemaakt. En ik denk dat dat direct dus mijn tip is waar je misschien wat aan hebt. Denk dus terug aan boeken die je vooral heel goed zijn bijgebleven en waaraan je wellicht regelmatig aan denkt in plaats van elk random boek wat je wellicht ooit een keer hebt gelezen maar het eigenlijk niet zo goed meer kan herinneren. Hopelijk kan je daar wat mee.

Wat mij trouwens opviel in mijn lijstje met boeken is dat ik eigenlijk alleen maar Nederlandse boeken ga herlezen. Nu heb ik natuurlijk jaren ook alleen maar Nederlandse boeken gelezen. Toch ben ik wel benieuwd hoe jij beslist of je een boek in het Engels of het Nederlands leest en wat je eigenlijk meer leest. Engels of Nederlands?

En als laatste nog wat boekentips van mij of nou ja het is een auteur die fantastische boeken schrijft en waar ik het volgens mij wel regelmatig over heb, namelijk de boeken van Becky Wade en dan vooral De zusjes Bradford -serie! Romantisch, af en toe een beetje spanning en vooral boeken die je lekker wegleest. Oh ja, ze staan allemaal op Kobo Plus dus je kan even vooruit!

Veel leesplezier!

Liefs, Anna Laura