Brief aan Mirjam #4 | Boekenmeningen & favoriete auteurs

Begin juli was het Mirjams beurt om een brief te schrijven. Vandaag is het mijn beurt om antwoord te geven op al haar vragen. Lees je mee?

Lieve Mirjam,

Net als jij geniet ik echt van onze briefwisseling! Deze week heb ik een beetje een gek week en had ik niet echt de ruimte om te bloggen maar ik wilde toch echt mijn brief aan jou schrijven, gewoon omdat ik het zo leuk vind.

Allereerst een jaarlijks tripje naar Engeland samen met jou klinkt fantastisch. Lijkt me heel leuk om samen met jou Engeland nog meer te ontdekken en uiteraard Engeland verlaten met een grote stapel boeken.

Een boek kopen, gewoon omdat het een boek is. Dat herken ik wel. Soms “moet” je gewoon een boek kopen en dan maakt het inderdaad echt niet uit hoe een boek er uit ziet. Overigens ga ik dan vaak wel voor een boek die al langere tijd op mijn “to buy” lijstje staat. Ik koop in Nederland een heel stuk minder boeken en dan ga ik vaak voor auteurs die ik al ken en waarvan ik weet dat ik de boeken fijn vind. Nieuwe auteurs vind ik dan een stuk lastiger omdat ik dan bang ben dat ik het boek niet tof vind en je dan toch minstens €20 “weggooit”. Een goede flaptekst is dan echt wel belangrijk. Op Kobo Plus ben ik trouwens een stuk gemakkelijker. Daar vind ik een cover heel belangrijk en lees ik een stuk minder vaak de flaptekst.

Boeken lezen op aanraden van anderen vind ik ook lastig. Vooral omdat iedereen een hele andere mening kan hebben. Ik kies wel eens een boek omdat ik die veel op Goodreads voorbij heb zien komen en ik dan nieuwsgierig ben. Maar dat pakt niet altijd goed uit. Zo heb ik laatst een boek gelezen die heel veel prijzen heeft gewonnen en waar heel veel mensen razend enthousiast over waren, maar ik vond het boek eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Ik krijg overigens helemaal niet zo heel vaak boekentips, alleen van jou eigenlijk. En jouw boekentips neem ik wel mee en weet ik ook wel dat ik die kan vertrouwen omdat we beide wat boeken betreft denk ik wel op een lijn zitten. Op boekentips die ik heb gegeven heb ik eigenlijk nooit echt feedback gehad dus daar kan ik je niet zo goed bij helpen. Maar ik denk dat je vooral dat je moet onthouden dat boeken echt wel een hele persoonlijke smaak is. Trek het je dus niet te veel aan als iemand jouw boekentip niet zo kon waarderen. Die persoon heeft misschien gewoon geen goede smaak boeken, haha ;).

Je had het trouwens over auto buy auteurs. Dit zijn denk ik vooral favoriete auteurs. Ik ben benieuwd wanneer jij een auteur tot favoriet benoemd. Is dat nadat je een aantal boeken van die persoon hebt gelezen en je die boeken fijn vind of ben je daar echt heel specifiek in?

Over mijn boekentip voor jou deze week heb ik echt wel even moeten nadenken. Ik heb het idee dat de meeste boeken die ik heb gelezen jij ondertussen ook hebt gelezen. Ik weet niet zeker of je dit boek hebt gelezen maar Fataal bewijs van Rachel Dylan vond ik echt heel tof. Een beetje Dee Henderson-achtig. En het is het eerste deel in een serie dus als je het een leuk boek vind dan zijn er nog meer. Ik weet dat dit deel en deel 2 ondertussen op Kobo Plus staan dus dat is ook nog eens mooi meegenomen.

Ik kijk nu al uit naar jouw reactie!

Liefs, Anna Laura

P.S. Vraagje voor mijn lezers: heb jij een favoriete auteur?