Brief aan Mirjam #5 | Boekengenres en non-fictie lezen

Maandelijks schrijven Mirjam en ik brieven aan elkaar op onze blogs. Onze brieven lijken op onze gesprekken. We kletsen over boeken, onze leesgewoontes en heel veel andere dingen die te maken hebben met lezen. Vandaag is het mijn beurt om een brief aan haar te schrijven.

Lieve Mirjam,

Allereerst, wat een heerlijke brief had je weer geschreven. Ik kijk echt elke keer uit naar je brieven. Hoewel we nog helemaal niks gepland hebben, ik heb ook geen idee wanneer dat eindelijk wel kan, kijk ik nu al uit naar een tripje naar Engeland samen met jou. Ik mis Engeland echt.

Sinds ik in Nederland ben heb ik al een aantal keren een boekwinkel bezocht en het is raar om de winkel uit te lopen zonder een boek. Ik zou het liefste een hele stapel boeken kopen, maar na 10 maanden Engeland schrik ik elke keer weer van de boekenprijs hier in Nederland. Ik hoop dat het ooit gaat wennen. Eerst maar eens wat meer geld verdienen en dan kan ik hopelijk weer eens een boek gaan kopen hier in Nederland.

Als ik ga nadenken over mijn auto buy authors dan kom ik ook al snel uit op een heel lang lijstje. Het is inderdaad ook wel grappig om te zien dat jij net als ik een aantal auteurs hebt waarvan je wel alle boeken leest maar dan weer niet perse favoriet is. Ik ben denk ik ook best wel specifiek in de boeken die ik mijn boekenkast wil hebben. Nu heb ik ook niet zo heel veel ruimte, maar toch denk ik altijd wel goed na of ik echt ruimte wil opgeven aan een boek.

Je vroeg me welke genre boeken ik lees. Nu zijn dat er best wel heel veel. Ik lees historische fictie, historische romans, af en toe een thriller, christelijke romans, af en toe een algemene roman en bijbels-historische romans. Ik heb het idee dat ik nog wat genres vergeet maar daar lees ik er dan waarschijnlijk zo weinig van dat het niet heel interessant. Oh ja ik weet niet of het echt onder genres valt, maar ik lees ook veel christelijke non-fictie. Genres die ik waarschijnlijk nooit zal lezen is sci-fi en horror. Ik heb wel eens fantasy gelezen maar dat is niet mijn favoriete genre en lees ik echt maar heel af en toe. En ik heb trouwens ook echt een hele grote hekel aan regency historische romans. Je kent ze vast wel, brr daar krijg ik echt de rillingen van.

We hebben het hier wel eens vaker over gehad, maar jij bent heel goed in het lezen van non-fictie. Ik ben wel benieuwd hoe jij je non-fictie boeken uitkiest en hoe “verwerk” je de informatie die je leert van zo’n boek. Schrijf je dingen op, onderstreep je in een boek, etc?

Mijn boekentip deze maand is toevallig een non-fictie boek. Ik heb het over het boek Verlangen naar vrijheid. Ik heb het boek nog niet helemaal uit, maar kan nu al zeggen dat ik het echt een heel tof boek vind. De auteur deelt over haar tijd burn-out en ze combineert dit met het verhaal van het volk Israel.

Ik kijk uit naar jouw reactie!

Liefs, Anna Laura