Brief aan Mirjam # 1| Wat moet ik doen met al die ongelezen boeken?

Toen ik naar Engeland vertrok zijn Mirjam en ik begonnen met het schrijven van emails naar elkaar. Daarin bespraken we echt van alles maar een van de dingen die veel naar voren kwam was boeken. Zo ontstond het idee om elkaar brieven te gaan schrijven op onze blog. De ene keer een brief aan mij op de blog van Mirjam en twee weken daarna een brief van mij. Vandaag mijn reactie op de eerste brief van Mirjam.

Lieve Mirjam,

Dat gekke gevoel heb ik eigenlijk ook wel een beetje. Ik vind het wel spannend dat iedereen opeens onze brieven kan lezen. Maar goed, zo als jij ook al zei, we hebben er zelf voor gekozen. Dus daar gaan we!

Ik vind het zo leuk dat je nu ook een ereader hebt met een Kobo-plus  abonnement. Eigenlijk kan het een ook niet zonder de ander. Ik heb mijn ereader nu zo’n twee jaar en ben er elke keer zo blij mee. Het is echt heerlijk om alleen maar een ereader in te pakken voor bijvoorbeeld een vakantie maar ook in het dagelijks leven. Je hoeft je niet in allemaal moeilijke bochten te draaien om lekker te liggen en in jouw geval kan je lezen en fietsen tegelijk. Dat is toch wel een droom?!

Dat schuldgevoel waar je het over hebt herken ik wel een beetje. Op het moment lees ik als ik Nederlandse boeken wil lezen op mijn e-reader en als ik Engelse boeken lees dan lees ik een fysiek boek. En dat voelt soms wel eens gek. Want als ik dan een ebook aan het lezen ben dan denk ik aan al die ongelezen boeken in mijn boekenkast die ik nog zo graag zou willen lezen. En lees ik een fysiek boek dan wil eigenlijk ook wel weer graag een Nederlands boek lezen op mijn ereader. Soms komt het wel eens voor dat ik een paar weken niet lees op mijn e-reader en dan bedenk ik mij opeens dat er zoveel ongelezen boeken op mijn e-reader staan en dat ik geld betaal aan Kobo Plus zonder dat ik er gebruik van maak. Dus ja, het voelt wel eens dubbel. Wat ik er aan doe? Er vooral voor zorgen dat er genoeg balans in zit. Niet zozeer 50/50 maar 75/25. Omdat ik fysieke boeken toch echt wel liever lees dan ebook probeer ik 75% van mijn boeken echt fysiek te lezen en de ander 25% op mijn e-reader. Hopelijk kan je hier wat mee!

Je vroeg ook nog om boekentips. Allereerst De leesclub aan het einde van de wereld, hier schreef ik zelf al een keer een recensie over en is denk ik nog steeds wel een van mijn lievelingsboeken. De boeken van Denise Hunter voor als je uit je reading slump wilt komen en iets snels wil lezen. En van een van mijn favoriete auteurs, Elizabeth Musser, het boek Aan de andere kant van de bergen. Zowel het eerste en laatste boek staan op mijn lijstje om herlezen dit jaar.

Nu we het over een leeslijst hebben. Heb jij tips voor mij om een lijst te maken. Ik heb bijvoorbeeld 200 boeken op mijn e-reader staan die ik nog nooit heb gelezen en daarnaast ook nog boeken in mijn boekenkast die ik wil lezen. Maar het lukt mij op de een of andere manier niet zo goed om ze te lezen. Ik blijf alleen maar boeken toevoegen in plaats van dat ik eerst de boeken lees die er al op staan. Dus, kan jij mij helpen met het maken van een systeem? Ik kies meestal op gevoel maar ik zoek nog een goede manier om nu eindelijk al die boeken eens te gaan lezen!

En uiteraard zijn jouw boekentips ook van harte welkom.

Liefs, Anna Laura