De 8 mooiste boeken om te lezen deze zomer

Ah de zomer. Je houdt er van of je houdt er niet van. Ik lig een beetje in het midden. Zoals het weer nu is vind ik het perfect en het hoeft van mij echt niet warmer. Maar er zijn een aantal grote pluspunten aan de zomer. Eentje daarvan is dat het zo lang licht blijft ‘s avonds. En voor mij betekent dat, extra lang lezen. En om jou te helpen bij het maken van een zomerse leeslijst geef ik je 8 boekentips om op je lijst te zetten!

De leesclub aan het einde van de wereld

Een tijdje terug schreef ik al een recensie over dit boek. Het is een heerlijk boek om weg te dromen in een hele andere wereld aan de andere kant van onze aarde. Het is een boek met een verhaal wat vrij makkelijk leest en dus perfect voor een dagje aan het strand of om tot ‘s avonds laat in je tuin te lezen.

Hart op het spel

Hoewel ik dit boek midden in de winter las is het ook een prima boek om midden in de zomer te lezen. Het is een lekker dik boek waardoor je er wat langer plezier aan hebt en toch leest het verhaal lekker weg. De hoofdpersoon is dol op lezen en woont volgens mij in het meest pittoreske plaatsje ooit en dat zorgt voor een fijne setting van het verhaal. En het leuke is, als je dit boek uit hebt kan je verder met deel 2 in de serie, Ondersteboven van jou.

aan de andere kant van de bergen

Als je op zoek bent naar een iets “zwaarder” boek waar je over na moet denken dan is dit boek voor jou. Het speelt zich af in Oostenrijk, in een vluchtelingencentrum en met de vluchtelingencrisis die er nog steeds in Europa is het een mooi boek om te lezen. Ik vond het een ontzettend indrukwekkend boek om te lezen en staat boven aan mijn lijstje om nog een keer te lezen.

onder moeders vleugels

Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb dit boek nog helemaal niet gelezen maar wil dat wel heel graag. Hij staat in elk geval op mijn lijstje om deze zomer te lezen. Het is een echte klassieker en eigenlijk moet iedereen in zijn leven de klassiekers een keertje gelezen hebben. Oh en ik vind de cover van dit boek echt prachtig wat het boek natuurlijk ook alleen maar meer aantrekkelijk maakt.

de zoete geur van appelcider

Een mooi compleet verhaal met diverse verhaallijnen maken dit een mooi boek voor de zomer. Het is niet een heel licht verhaal wat je zomaar even leest. Het verhaal bevat verschillende onderwerpen die op een goede manier aan bod komen. En het goede nieuws is dat als je dit een mooi boek vind je niet zo lang hoeft te wachten want in oktober komt deel 2 van de serie.

verborgen

De boeken van Dee Henderson zijn mijn favorieten boeken. Ik heb ze bijna allemaal in mijn kast staan en ben op dit moment ook bezig om een van de series te herlezen. Dit boek is van een paar jaar geleden maar kan ik me nog goed herinneren. Als je van marine en andere defensie achtige onderwerpen dan is dit een fijn boek om te lezen. Het is ook een fijn dit boek dus dan heb je er wat langer plezier van.

geachte mr. knightley

De vrolijke cover van dit boek nodigt ontzettend uit om te lezen. Het boek is in een briefvorm geschreven waardoor het vrij snel leest. Het is een mierzoet verhaal waar je wel een beetje van moet houden. Oh en er zijn heel veel quotes uit klassiekers als Trots en vooroordeel in het verhaal verwerkt.

Eleanor Oliphant is completely fine

Het allerlaatste boek is een boek waarvan ik vind dat iedereen het moet lezen. Het is boek vol met onverwachte wendingen en een verhaallijn waar ik af en toe echt van moest slikken. Het is geen luchtig boek dat je even zomaar leest maar waar je echt aandacht voor nodig hebt, maar dat is tussen al die luchtige romans ook wel eens fijn. Oh en als je dit boek gaat lezen probeer het dan in het engels te lezen. Want het verhaal komt daar echt het beste tot zijn recht.

Dat waren mijn acht boekentips voor deze zomer. Een fijne mix van luchtige boeken en wat zwaardere boeken. Ik ben benieuwd wat er op jouw zomer leeslijst staat. Laat je met het weten? Ik probeer volgende week een lijstje te delen van de boeken die op mijn zomer leeslijst staan!