Favoriete boeken | april – juni 2023

Wow, wat gaat de tijd hard! We zijn al bijna aan het einde van juli, wat betekent dat we ook al ver over de helft van dit jaar zijn. Ik had van het tweede kwartaal nog geen blog geschreven over mijn gelezen boeken dus daar werd het hoog tijd voor. Vandaag neem ik jullie mee in de afgelopen maanden en deel ik al mijn favoriete boeken van april tot en met juni.

In vergelijking met het eerste kwartaal las ik minder boeken. Waar ik in januari tot en met maart 21 boeken las, waren dat er in het afgelopen kwartaal “maar” 17. In juni kwam ik in een reading slump terecht en las ik bijna niets. Bijna alle boeken die ik las in die maand las ik in de laatste week van juni omdat ik met alle macht uit mijn reading slump probeerde te komen. Nog steeds loop ik voor op mijn leesdoel van dit jaar dus zo erg is het niet.

Check mijn Goodreadsprofiel als je wilt zien welke boeken ik in de afgelopen maanden allemaal las. In deze blog geef ik je de twee favorieten van elke maand.

April

boeken, lezen, favoriete boeken

April was de maand van het herlezen. Ik las 6 boeken waarvan 4 boeken die ik al een keer eerder had gelezen. Mijn favorieten kiezen is dan ook niet moeilijk, aangezien herlezen boeken niet meetellen in dat rijtje.

the museum of ordinary people – mike gayle

Toen ik in Engeland woonde ontdekte ik de fantastische boeken van Mike Gayle. Sindsdien koop ik zijn nieuwe boeken altijd. Dit boek kocht ik vorig jaar oktober toen ik een bezoekje bracht aan Engeland en ik april nam ik eindelijk de tijd om hem te lezen. En wat een fantastisch boek was dit weer. Een mooie verhaallijn en goed in elkaar zittende karakters. Alles zat er in wat je in een goed boek wilt hebben. Wil je meer weten over dit boek? Mirjam en ik namen een podcastaflevering op over dit boek. Die kan je hier luisteren.

God has a name – John Mark Comer

Ook John Mark Comer staat op mijn lijstje met favoriete auteurs dus dit boek kan ook zeker niet ontbreken. Dit prachtige boek gaat over Gods naam. Wie is Hij en hoe is Zijn karakter. Aan de hand van een bijbelvers legt John Mark het uit. Het is geen moeilijk theologisch boek en toch heeft het ontzettend veel diepgang en is het heel leerzaam. Omdat de boeken van Comer vaak zo diep gaat in zijn boeken kan je het beste zijn boeken herlezen. En dat gaat ook zeker met dit boek gebeuren.

Mei

mei, boeken, lezen, life with anchors

In mei las ik 7 boeken, een aantal waar ik heel blij mee ben. Ik herlas deze maand ook veel minder en dat is toch wel heel fijn. Ik las mooie boeken en het was gewoon een fijne leesmaand.

Wow! Ons huis is vol – Mirjam Schippers

Mirjam kwam speciaal naar Bratislava om haar nieuwste boek aan mij te overhandigen. Nou ja, niet alleen daar voor. Maar leuk was het wel. Dit boek maakt deel uit van de Samen! serie en was geweldig om weer te lezen. En een beetje bijzonder is dit boek ook wel, want TWR komt in het boek voor.

84, Charing Cross Road – Helene Hanff

Dit boek bestaat uit allemaal brieven van Helene Hanff met een boekenwinkel in Londen net na de oorlog. Het is dus non-fictie. Het leest ontzettend snel en het boek is ook niet zo dik dus ik had in nog geen 2 uur uit. Het is echt een boek voor boekliefhebbers en ik vond het heerlijk om te lezen.

Juni

mei, boeken, lezen, life with anchors, favoriete boeken

Juni was een slechte leesmaand. Ik moest onverwacht naar Nederland vanwege een overlijden in de familie en het lukte me maar niet om te lezen. Diezelfde maand hadden we een podcastaflevering over het hebben van een leesdip en ik besloot alle tips zelf te gebruiken om te proberen eruit te komen. En dat lukte best goed. Ik las die week uiteindelijk 2,5 boek en zo kon ik toch de maand afsluiten met 4 boeken. Daarvan herlas ik er 3 en het nieuwe boek dat ik las vond ik niet helemaal geweldig. Dus juni is een maand geworden waarin ik geen favoriete boeken heb. Ik heb wel een aanrader, namelijk ‘Lavendeldroom’ van Irene Hannon. Ik ben de hele serie aan het herlezen en ik vond dit een heel mooi boek. Een de dingen die ik ooit in mijn leven wil doen is naar de bloeiende lavendelvelden in Frankrijk en door dit boek werd dat een beetje extra.

Dat waren mijn favoriete boeken van het afgelopen kwartaal. Ik hoop de aankomende maanden weer wat meer te kunnen lezen dan de afgelopen maanden. Nu helpt het wel dat ik begin augustus twee weken vakantie heb waarin ik hopelijk lekker veel kan lezen. Ik wil ook proberen wat minder te herlezen want dat heb ik eigenlijk wel heel veel gedaan in de afgelopen maanden.

Wat was een van jouw favoriete boeken in het afgelopen kwartaal?