Favoriete boeken | April

Het is het begin van een nieuwe maand dus tijd om terug te kijken op de afgelopen maand met de boeken die ik las. April was een hele leuke maand qua boeken vond ik zelf. Ik neem je mee in het lijstje dat ik heb gelezen en mijn favoriete boeken van de maand. 

Zoals ik al zei vond ik april een leuke leesmaand. De meeste boeken die ik heb gelezen, las ik met heel veel plezier en er zaten echt pareltjes tussen. Echter, vorige week was in een boek begonnen maar dat kwam naar mijn mening zo moeilijk op gang en ik vond het eerlijk gezegd best wel saai en toen heb ik besloten het boek weg te leggen. Boeken wegleggen doe ik niet heel veel, maar ik las met zoveel tegenzin dat ik het beter vond om hem weg te leggen. Een leuk weetje trouwens. Ik had al heel lang Netflix, maar de laatste twee maanden heb ik zoveel gelezen dat ik bijna niet meer keek. Dus begin april besloot ik mijn abonnement op te zeggen. Dus nu gebeurt het vaak dat op de momenten waarop ik normaal gesproken zou netflixen ik mijn boek pak.

Dit waren de boeken die ik las:

  • Op mijn schouders – Jennifer Niven
  • De beschermer – Dee Henderson
  • Het lied van zussen – Louise Allen
  • Klik – Rainbow Rowell
  • De leesclub aan het einde van de wereld – Sophie Green
  • De eerste krokus – Laila Ibrahim
  • Bruid van de bergen – Kristen Heitzmann
  • Op dit moment – Karen Kingsbury
  • Familie op de vlucht – Diney Costeloe
  • Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella

Dit waren mijn favorieten:

De leesclub aan het einde van de wereld

Dit boek kon niet ontbreken in mijn favorieten. In dezelfde week dat ik het boek uitlas, schreef ik een review over dit boek. Het was een prachtig verhaal waar ik ontzettend van heb genoten en dit boek was absoluut mijn leeshoogtepunt van deze maand. Ik had het boek geleend van de bibliotheek en hij is ondertussen op mijn lijstje gegaan voor boeken die ik ooit nog wil kopen als ik er geld voor heb. Want dit boek zou ik echt graag in mijn boekenkast willen hebben.

op mijn schouders

Al heel lang stonden de boeken van Jennifer Niven op mijn to be read lijstje. Maar dit boek stond niet op Kobo Plus en in de bibliotheek was het me nog steeds niet gelukt om hem te lenen. En toen bleek het boek in de online bieb te staan. Daar heb ik hem toen geleend en ben ik er al snel in begonnen. Op advies van Mirjam ben ik eerst in dit boek begonnen. En oh wat was dit verhaal mooi en zielig tegelijkertijd. Ik lees niet zo heel veel Young Adult boeken maar voor dit boek maakte ik graag een uitzondering. Het boek heeft zo veel verschillende elementen en lagen maar dat maakt het boek wel goed. Ik heb in elk geval genoten van dit boek.

Familie op de vlucht

Een nieuw boek van Diney Costeloe is altijd goed. Vorig jaar is haar eerste roman in het Nederlands verschenen en dit is haar derde boek wat in Nederland verscheen. Hij was er gelukkig snel in de bieb en ik kon hem al snel lezen. Ik hou heel erg van de schrijfstijl van Costeloe en ook dit boek was geen uitzondering. Als ik eerlijk ben was dit boek niet zo goed als haar eerdere boeken maar ik heb er wel van genoten. Ik las het boek op Tweede Paasdag in het zonnetje en daar was het het juiste boek voor. Als je van een wat langer verhaal houdt en van oorlog dan kan ik je zeker aanraden de boeken van Diney Costeloe te lezen.

En nu is het weer een nieuwe maand. Mei en juni zijn voor mij vrij drukke maanden want eind juni moet ik mijn nieuwe versie van mijn scriptie inleveren wat betekent dat ik toch echt nog wat werk moet gaan verzetten. En tussendoor staan er ook nog wel wat dingen op de agenda. Maar ik probeer elke dag mijn dag te beginnen en te eindigen met lezen dus hopelijk kan ik deze maand toch zo een mooi lijstje boeken lezen.

Laat je me weten wat jouw favoriete boek van de maand was?