Favoriete boeken | Augustus

Met augustus achter de rug gaan we alweer richting de herfst. Heerlijk vind ik dat. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel fijn om lekker buiten in het zonnetje te lezen of tot ‘s avonds laat buiten te zitten met een boek, maar binnen zitten op mijn bed met een dekentje is ook ontzettend fijn. En hopelijk lukt het me om deze herfst lekker veel te lezen want augustus was een beetje een zielige maand qua boeken. Desalniettemin is het tijd voor mijn favoriete boeken van augustus. Zoals ik al zei was augustus niet zo’n goede maand op leesgebied. Volgens mij zei ik dat over juli ook maar toen heb ik nog meer gelezen dan afgelopen maand. Ik las het welgeteld 4 boeken. Ik zat totaal niet in mijn leesflow en had op de een of andere manier ook geen fijne boeken. Aan het einde van de maand heb ik mezelf gepusht om in een week nog even twee boeken te lezen en dat is me gelukkig wel gelukt. Dit waren de boeken die ik las:

  • Reisgenoten – Sharon G. Brown
  • Onder moeders vleugels – Louisa M. Alcott
  • De kleine bakkerij op het strand – Jenny Colgan
  • Het schooltje van Auschwitz – Mario Escobar

Dit waren mijn favorieten:

Onder moeders vleugels

Begin deze zomer nam ik mezelf voor om deze zomer een klassieker te lezen. Ik lees ze niet zo heel veel en ik vond dat daar wel eens verandering in mocht komen. Nu kwam het goed uit want onlangs verscheen het boek Onder moeders vleugels opnieuw bij Uitgeverij Mozaiek en zodra het kon had ik hem gereserveerd bij de bibliotheek. En wat een leuk boek was het zeg! Je merkt niet direct dat dit boek al ontzettend oud is en ik denk dat dat het mooie is aan een klassieker. Die kun je altijd blijven lezen en zijn dus als het ware tijdloos hoewel de tijd waarover het is geschreven vaak heel lang geleden is. Ik heb in elk geval genoten van het boek en het boek staat op mijn lijstje om er een recensie over te schrijven!

Het schooltje van Auschwitz

Het verhaal over een vrouw die vrijwillig op de trein stapte zonder te weten waar ze terecht zou komen. Dat is de start van dit verhaal. Ik had ontzettend veel gehoord en gelezen van dit boek en wilde het boek ontzettend graag lezen. En het is me eindelijk gelukt. Ik lees heel graag boeken over de oorlog en dit boek paste precies in mijn straatje. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt wat mij betreft een verhaal alleen maar beter. Oh en het boek is niet zo heel erg dik waardoor ik het dus snel kon uitlezen.

Met maar vier boeken is de kans dat je drie favorieten hebt niet zo groot. Dus dit keer maar twee boeken die echt mijn favoriet waren deze maand. Hopelijk heb ik in september weer wat meer.

September staat in het teken van het proberen zoveel mogelijk ongelezen uit mijn boekenkast lezen. Ik kan tenslotte mijn boekenkast niet mee nemen naar Engeland. Het zijn behoorlijk wat boeken maar ga gewoon kijken wat lukt.

Wat was jouw favoriete boek van augustus?