Favoriete boeken | augustus 2020

Augustus was de maand dat ik weer terug in Nederland kwam, ik 2 weken op vakantie ging en ook startte met solliciteren. Oh en ik probeerde ook echt wel uit te rusten want ik heb erg weinig energie op het moment. Maar daar gaan we vandaag verder niet op in, jullie zijn hier om te lezen over mijn favoriete boeken van de maand. Dit keer dus die van augustus.

In juli schreef ik een blog over mijn zomer TBR. Het was een flinke lijst, maar uit ervaring wist ik dat ik op vakantie heel veel zou gaan lezen. Ik heb wel eens vakanties gehad dat ik twee boeken las op een dag. Dus ik ging met een flinke tas boeken op vakantie (dat kan gewoon als je met de auto gaat). Uiteindelijk las ik een heel stuk minder. Het was ontzettend warm waardoor ik heel wat uurtjes in het water doorbracht (en dan is lezen niet zo handig) en we hebben ook vrij veel dingen gedaan. Uiteindelijk las ik 10 boeken over de hele maand augustus. Niet zo veel als gehoopt, maar ik loop nog steeds fors voor op mijn jaardoel dus heel ontevreden ben ik niet. Deze boeken las ik in augustus:

  • Tot de maan en terug – Karen Kingsbury
  • The paper & hearts society – Lucy Powrie
  • Ankerplaats – Irene Hannon
  • Morgenlicht – Deborah Raney
  • Half a world away – Mike Gayle
  • Dierbaar – Deborah Raney (herlezen)
  • The Shelly Bay Ladies swimming circle – Sophie Green
  • Een portret van Emily Price – Katherine Reay (herlezen)
  • De tondeldoos – Beverly Lewis
  • Verlangen naar vrijheid – Jorieke Eijlers-Frederikze (non-fictie)

Dit waren mijn favorieten

half a world away

In februari las ik mijn eerste boek van Mike Gayle en sindsdien heb ik er een favoriete auteur bij. Tijdens mijn eerste rondje Waterstones nadat die weer open waren gegaan kocht ik een van zijn nieuwste boeken waar ik al heel lang een oogje op had. Toen ik aan het inpakken was besloot ik het boek mee te nemen en te lezen op vakantie. En wat ben ik daar blij mee. Ik vond het echt een super tof boek en ik zal maar gelijk eerlijk zijn, ik heb aan het einde van het boek echt even liggen huilen.

the paper & hearts society

Een van mijn favoriete YouTubers (Ruby Granger) heeft het regelmatig over dit boek en ik besloot het boek te kopen. Ik vond het uiteindelijk echt een heel tof boek. Ik ga er niet te veel over vertellen want ik ga heel snel een recensie over het boek schrijven, nog heel even geduld dus.

The Shelly Bay Ladies swimming circle

Een van mijn favoriete boeken is geschreven door de auteur van dit boek dus toen ik zag dat er een nieuw boek van haar was kon ik het niet laten om het boek te bestellen. En het boek heeft me niet teleurgesteld. Ik moest er wel even in komen, maar uiteindelijk heb ik echt van dit boek genoten!

Tijdens het schrijven realiseerde ik dat alle engelse boeken favoriet waren deze maand, oeps. Geen van de boeken zijn ook vertaald dus tenzij je het niet erg vindt om in het engels te lezen dan heb je er wellicht niet zo veel aan. Maar vanaf nu lees ik grote kans een heel stuk minder in het Engels dus het komt vast wel weer goed.

Wat was jouw favoriete boek van augustus?