Favoriete boeken | augustus 2021

Het is weer tijd om terug te kijken op mijn leesmaand. Augustus was de maand van de vakanties. Ik begon de maand in Friesland, halverwege de maand was ik een week in Drenthe en de rest was ik of thuis of aan het werk. Lekker gevarieerd dus. Ik hield uiteraard bij welke boeken ik las en die hoop ik vandaag met je te delen.

Augustus was een hele wisselende maand qua lezen. De ene week deed ik 5 dagen over één boek, de andere week las ik 5 boeken in een week. Uiteraard had dit te maken met mijn vakanties dus er is ook gewoon een verklaring voor. Ik kreeg het uiteindelijk wel voor elkaar om 12 boeken te lezen. De boeken die ik las waren ook behoorlijk verschillend. Over een aantal boeken ben ik heel enthousiast, over een aantal andere is een beetje gemengd. Ik las dit keer twee non-fictieboeken en na een maand die niet te hebben gelezen kan je je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik daar heel blij mee ben. Terwijl ik het lijstje uittypte ontdekte ik dat ik de afgelopen maand 3 boeken heb herlezen. Dat ben ik helemaal niet van mezelf gewend en heb dat dus ook niet door gehad. Overigens vond ik het niet vervelend. Dit waren de boeken die ik heb gelezen in augustus:

 • Een regenboog in de duisternis // Kristen Heitzmann
 • Zoek de zon op // Jenny Colgan
 • Min of meer opmerkelijke gebeurtenissen uit het leven van een treuzelaar // Cindy Hoetmer (non-fictie)
 • Aan de andere kant van de bergen // Elizabeth Musser (herlezen)
 • Pak mijn hand // Courtney Walsh
 • Lavendeldroom // Irene Hanon
 • Een appeltaart van hoop // Sarah Moore Fitzgerald
 • Vreugdevolle roeping // Marije Fris (non-fictie)
 • Lief en leed in de Duiventil // Gerda Ronhaar (herlezen)
 • Zonder twijfel de jouwe // Becky Wade
 • Trouw // Dee Henderson (herlezen)
 • Hoe zuur is suiker? // Anja Bout-Monteau

Dit waren mijn favorieten:

lavendeldroom

De boeken van Irene Hannon zijn sinds ik ze heb ontdekt heel groot favoriet. Sinds afgelopen jaar ben ik ook begonnen met het kopen van de nieuwe delen en daar kan ik voorlopig nog wel even mee doorgaan want Irene Hannon liet in augustus weten dat er nog meer delen aankomen. ‘Lavendeldroom’ was heerlijk om te lezen. Echt een typisch Irene Hannon boek waarbij je vanaf het begin direct weet wie met wie eindigt en ik heb van elk woord genoten. Ik kan nog veel meer over dit boek vertellen trouwens. Willen jullie een recensie?

Een appeltaart van hoop

Dit boek las ik nadat ik hele enthousiaste verhalen van Mirjam hoorde. Het verhaal vond ik heel aangrijpend en heel mooi. Het vertelt over belangrijke onderwerpen zonder dat het verhaal te zwaar wordt. Ik lees op het moment best wel wat YA boeken en dit boek is toch wel een van de betere die ik heb gelezen in de laatste paar weken.

Aan de andere kant van de bergen

Eigenlijk mag ik dit boek niet meenemen in mijn favorieten lijstje omdat ik het boek heb herlezen, maar ik kan hem er gewoon niet niet in zetten. Dit boek is een van mijn favoriete boeken van Elizabeth Musser maar nu heeft het boek een extra betekenis voor mij. Het boek vertelt namelijk op een fictieve manier over het werk van TWR. Daarnaast gaat het boek over een zendelinge en hoe dat was voor haar en daar kon ik mij nu heel goed mee identificeren. Ik heb heel wat tranen gelaten tijdens het lezen en ben zo ontzettend blij dat ik het boek heb gelezen.

September is weer een drukkere maand. Ik heb nog steeds geen TBR gemaakt, dus daar moet ik dit weekend toch echt even voor gaan zitten want anders wordt het sowieso een rommelige leesmaand.

Hoe was jouw leesmaand en wat was jouw favoriete boek van de maand?