Favoriete boeken | December 2019

Eind december schreef ik over mijn favoriete boeken van het jaar 2019 maar ik had nog niet geschreven over mijn favoriete boeken van december. Dus die krijgen jullie vandaag van mij.

December las ik helemaal niet veel. In totaal maar vier boeken. Ik ben dat eigenlijk helemaal niet zo gewend dat ik zo weinig lees maar goed ik kan er weinig aan veranderen. Ik las wel drie engelse boeken en vrij dikke boeken wat er dus waarschijnlijk voor zorgde dag ik zo weinig las. Nog een leuk weetje. Ik deed voor het eerst mee aan read-a-thon. Mirjam doet een aantal keren per jaar mee aan zo’n dag en is daar altijd heel enthousiast over. 21 december was er weer en dus hield ik die dag zoveel mogelijk vrij om ook mee te kunnen doen. Normaal gesproken is het zo dat in de 24 uur je zoveel mogelijk leest. Er zijn dus mensen die echt de hele dag aan het lezen zijn. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb mezelf niet te veel opgelegd en besloten dat als ik wilde lezen ik ging lezen. Niet lezen om te moeten lezen zeg maar. Uiteindelijk las ik een boek uit (waar ik denk ik nog 3/4 van moest) en begon ik in een nieuw boek. Ik heb een hartstikke leuke dag gehad en hoop vaker zulke dagen te hebben dat ik lekker veel kan lezen. Maar goed, over op mijn favoriete boeken van december. Deze boeken las ik in december:

  • Christmas shopaholic – Sophie Kinsella
  • Calling Mrs. Christmas – Carole Matthews
  • Dear Mrs. Bird – AJ Pearce
  • The Magician’s nephew – C.S. Lewis

Dit waren mijn favorieten:

Calling Mrs. Christmas

Dit jaar heb ik rond de kerst heb ik boeken over kerst gelezen in plaats van kerstfilms gekeken op Netflix. En dat was eigenlijk best wel leuk. De bibliotheek hier had een vrij grote collectie met kerstboeken en ik koos uiteindelijk dit boek. Een goede keus bleek later want het was echt een heel leuk boek. Lekker cliche af en toe maar het was best een goed opgebouwd verhaal. Het was een boek die me heerlijk in de kerststemming bracht en ik heb echt genoten van dit boek.

Dear Mrs. bird

Halverwege november kocht dit boek hier bij Waterstones. De cover zag er leuk uit en het verhaal leek me wel interessant. Later deed ik wat onderzoek en bleek dat vorig jaar dit boek in het Nederlands is verschenen bij Uitgeverij Mozaiek en dat ik het boek op mijn TBR lijstje had staan. Ik las hem uiteindelijk in het engels en het was echt een heel mooi verhaal. Er zat een grote plottwist in die ik niet echt zag aankomen maar dat maakte het verhaal wel mooier en beter. Het boek staat op mijn lijstje om een recensie over te schrijven dus die komt nog!

Dat waren mijn twee favoriete van december. Deze maand hoop ik wat meer te lezen dan de afgelopen maand. Ik ga in elk geval wat meer nederlands lezen deze maand want dat gaat een stuk sneller dan lezen in het engels.

Wat was jouw favoriete boek in december?