Favoriete boeken | December 2020

Vandaag de laatste blog over 2020 namelijk mijn favoriete boeken blog over de maand december! December was een hele goede leesmaand. Ik wilde heel graag de 100 boeken voor 2020 halen dus heb mezelf echt gepusht om te blijven lezen en het is me uiteindelijk gelukt. Ik heb echt een leuk lijstje boeken gelezen deze maand en ik vertel je er graag meer over in deze blog.

December begon ik met een YA boek die ik al een tijdje had liggen van de bibliotheek. Het boek was van een genre wat ik niet heel vaak lees, maar ik was heel erg nieuwsgierig omdat de flaptekst mij heel erg intrigeerde. De rest van de maand bestond uit een aantal echt winterse boeken en een aantal andere boeken. In totaal las ik 10 boeken en de helft van een 11e boek. Daar begon ik de laatste week van december mee en ik hoopte heel erg dat ik die voor oud en nieuw nog uit zou krijgen maar dat lukte me helaas niet, dus die ga ik gewoon voor het nieuwe jaar al mee laten tellen. Ik ben overigens alsnog heel blij met het lijstje boeken. Ik las in december overigens 3 engelse boeken en weer geen non-fictie boek. Deze boeken heb ik uiteindelijk gelezen:

  • Voor ik je loslaat – Marieke Nijkamp
  • Wintereiland – Jenny Colgan
  • Babs in dubio – Gerda Ronhaar (herlezen)
  • Twee bestemmingen – Elizabeth Musser
  • Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh
  • The night circus – Erin Morgenstern
  • Christmas cakes and misletoe nights – Carole Matthews
  • Zoektocht terug – Marina Folkers
  • Blijf bij me – Becky Wade
  • Baby it’s cold outside – Susan May Warren

Dit waren mijn favorieten:

the night circus

Dit boek valt behoorlijk buiten de genres die ik normaal gesproken lees maar ik had wat dingen over het boek gelezen en ik was heel nieuwsgierig naar het boek. Ik mocht het boek lenen van Mirjam en ik ben heel blij dat ik het boek heb gelezen want ik vond het super interessant. Het boek had een behoorlijk formaat, was in het engels en in een genre wat ik bijna niet lees maar het ging nog vrij snel en dat zegt denk ik toch wel wat over het boek!

Een onmogelijke keuze

Dit boek was apart maar aan de andere kant ook echt heel tof. Ik wil er niet te veel over zeggen omdat ik dan bang ben dat ik het verhaal ga spoilen, maar ik vond dit boek echt fascinerend.

blijf mij me

Ik heb al heel vaak verteld dat ik echt dol ben op de boeken van Becky Wade. Laatst verscheen er weer een nieuw boek van haar in Nederland en die heb ik eigenlijk direct gelezen. Haar boeken zijn echte romans soms op het zoetsappige af en laten me vaak heel erg single voelen maar ik blijf ze fantastisch vinden.

En dat waren mijn laatste favorieten van 2020. Ondertussen zijn we in een nieuw jaar en heb ik op het moment al 3 boeken gelezen. Ik had voor deze maand geen specifieke TBR gemaakt en ik merk dat ik die toch wel een beetje mis dus dit weekend wil ik daar nog even goed over na gaan denken en dan opschrijven want dat helpt mij echt met het lezen! Qua doelen wil ik sowieso 2 engelse boeken lezen ga ik proberen deze maand 10 boeken te lezen en wil ik heel graag weer een non-fictie boek lezen.

Ik ben benieuwd, heb jij nog een favoriet boek van de maand december?