Favoriete boeken | december 2021

Jullie hadden mijn blog nog te goed over mijn favoriete boeken van de maand december. Hierna komt er nog een blog over mijn favoriete boeken van 2021 en dan sluiten we 2021 officieel af. Maar voor nu eerst mijn favoriete boeken van december.

Ik begon december met de wetenschap dat ik nog maar twee boeken hoefde te lezen om mijn doel te bereiken. Daarnaast had ik besloten om in december mezelf echt de ruimte te geven met lezen en was elk boek extra mooi meegenomen. Uiteindelijk las ik 8 boeken in december en ging ik dus met 6 boeken over mijn leesdoel heen! De helft van de boeken die ik las was in het engels wat erg leuk was. Daarnaast las ik een aantal kerstboeken en herlas ik ook nog wat. Dit waren de boeken die ik las:

  • Het verlangen – Dee Henderson
  • Ik wist het al – Kristin Harmel
  • Have yourself a Christiansen Christmas – Susan May Warren
  • The Guernsey literary and potato peel pie society – Mary Ann Shaffer (herlezen)
  • The Greatest gift – Ann Voskomp (non-fictie)
  • Christmas every day – Beth Moran
  • Bucketlist vol geluk – Rachael Lippincott
  • Geef nooit op – Ellie Dean

Dit waren mijn favoriete boeken

Ik wist al

Dit boek staat helemaal bovenaan mijn lijstje met favoriete boeken. Ik wilde al heel lang een boek van Kristin Harmel lezen en toen ik dit boek zag staan bij de bibliotheek besloot ik om hem mee te nemen. Dat bleek een goede keuze want ik vond dit boek echt fantastisch. Het boek is best wel emotioneel beladen en het verhaal bouwt zich best wel op. Er komen een aantal hele mooie onderwerpen aan bod in het boek. Ik kan eigenlijk nog best wel lang doorgaan met vertellen over dit boek, maar ben bang dat ik dan het hele verhaal weggeef. Ik zou hem in elk geval zeker aanraden om te lezen!

The greatest gift

Ik twijfelde een beetje om dit boek op te nemen in dit lijstje, maar doe het toch! Dit boek is eigenlijk een dagboek, speciaal voor de adventstijd. Elke dag lees je een stukje uit de bijbel, is er een overdenking en zijn er vragen om over na te denken. Ik vond het een mooie toevoeging aan mijn voorbereiding naar kerst toe. Het is zeker een dagboek die ik gerust elk jaar zou kunnen gebruiken!

Christmas every day

Ik begon met dit boek met het idee dat het een kerstboek zou zijn. De titel heeft het tenslotte over kerst. Maar dat had ik toch een beetje mis. Ja, kerst wordt er zeker in beschreven, maar het gaat eerder om het gevoel van kerst dan om de feestdagen zelf. Toch heb ik van dit boek volop genoten en is het mijn doel om dit jaar meer boeken van Beth Moran te lezen want tot nu toe vond ik haar boeken echt geweldig! Mocht je nog een mooi boek zoeken voor deze maand, dan kan ik je dit boek zeker aanraden (hij is in het engels op Kobo Plus te vinden).

Dat waren mijn favoriete boeken van december. Het plan is om dit jaar wel door te gaan met deze categorie blogs, maar ik moet even goed gaan nadenken over de frequentie. De komende maanden wordt mijn leven nog een beetje extra druk (daarover meer in een life-update binnenkort), dus ik weet niet zo goed of ik het ga redden om het elke maand te doen! Maar dat gaan jullie vanzelf zien.

Heb jij nog mooie boeken gelezen in december? En heb je je leesdoel voor het jaar behaald?