Favoriete boeken | februari & maart 2022

April is alweer halverwege maar ik vond dat ik deze blog nog wel kon schrijven. Ik besloot de maanden samen te voegen en vandaag vertel ik je alles over de boeken die ik las in die twee maanden. Het bleken er uiteindelijk meer dan ik in eerste instantie dacht en dat is natuurlijk altijd positief!

Het jaar is qua lezen heel langzaam op gang gekomen. Dat had ik ook al wel verwacht en hoewel ik het lezen mis til ik er verder ook niet te zwaar aan. In februari las ik 5 boeken en in maart kreeg ik het voor elkaar om er 8 te lezen. Ik kies vaker voor boeken van bekende auteurs maar ook dunnere boeken en in maart zelfs voor jeugdboeken. Zo kan ik toch blijven lezen zonder dat het me heel veel energie kost. Het waren uiteindelijk hele afwisselende boeken die ik las en dat maakt het ook wel heel leuk. Deze boeken las ik in februari en maart:

 • Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers (herlezen)
 • Garden city – John Mark Comer (herlezen, non-fictie)
 • The bookish life of Nina Hill – Abbi Waxman
 • Al die dingen nu jij er niet meer bent – Emily Spurr
 • More than we can tell – Brigid Kemmerer
 • Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan
 • Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers (non-fictie)
 • Sorry dat ik je wakker bel – Marlies Koers (non-fictie)
 • Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers
 • Het toevluchtsoord voor gebroken harten – Susan Anne Mason
 • Boek voor mijn dochters – Rowan Coleman
 • Op z’n kop – Hans Mijnders (jeugdboek)
 • Nergens thuis – Hans Mijnders (jeugdboek)

Dit waren mijn favorieten:

Al die dingen nu jij er niet meer bent

Dit boek had ik al veel voorbij zien komen en uiteindelijk besloot ik het ebook te kopen tijdens een actie. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik er van moest verwachten maar wow, wat heeft het boek mij verrast. Het verhaal is ontzettend bijzonder en het duurde ook bijna tot het einde voordat ik het plot doorhad. Of ik nu traag van begrip was of dat het boek zo goed is opgebouwd waardoor het een verrassing blijft. Ik weet het niet. Maar mooi vond ik het wel. Echt een hele grote aanrader!

Dagboek van een verloskundige

Baby’s en geboorte vind ik fascinerend (ik heb zelfs een tijdje kraamverzorgster willen worden) dus toen ik dit boek tegenkwam op Kobo Plus wist ik dat ik hem moest lezen. Ik zocht op dat moment ook een boek wat makkelijk te lezen zou zijn en dat bleek dit boek. Het zijn allemaal korte verhalen en geeft een hele goede inkijk in het leven van een verloskundige. In combinatie met al mijn kennis die ik heb vergaard door het kijken van Call the Midwife weet ik ondertussen heel wat over het krijgen van een baby 😆.

Het toevluchtsoord voor gebroken harten

De auteur van dit boek was nieuw voor mij maar de achterkant klonk interessant dus nam ik hem toch mee bij de bieb vandaan. Dat bleek een heel goed idee want wat een mooi boek is dit. Hele interessante karakters een ook hele bijzondere verhaallijn. Als je van historische romans houdt dan is dit een absolute aanrader.

Dat waren mijn favoriete boeken van de afgelopen twee maanden. Tot nu toe is april geen hele bijzondere maand als het gaat om lezen maar dat geeft niet. Er staan een aantal grote veranderingen te gebeuren en die hebben ook tijd en aandacht nodig. De komende tijd zullen de blogs over mijn favoriete boeken eens per 2 maanden gaan komen totdat ik alles in mijn leven weer wat op de rit heb en ik weer tijd en ruimte heb om regelmatig te bloggen!

Heb jij nog een mooi boek gelezen in de afgelopen maanden?