Favoriete boeken | Januari 2020

De eerste maand van het jaar zit er al weer op. En dat betekent natuurlijk ook dat er weer een blog verschijnt met mijn favoriete boeken van de afgelopen maand. 

Januari was een ontzettend goede leesmaand. Ik las maar liefst 8 boeken en daar ben ik best wel blij mee. Van die 8 boeken las ik er 5 in het engels en dat is ook wel een van de redenen waarom ik er zo blij mee ben. Ik merk dat omdat ik steeds meer engels lees dat mijn leestempo in het engels behoorlijk aan het versnellen is. Toen ik hier net was ging het ontzettend langzaam en deed ik soms echt een week over een boek. Nu zit ik bijna op hetzelfde leestempo als dat ik in het Nederlands lees.

Ik las behoorlijk veel verschillende boeken in januari en een aantal zijn al snel favoriet geworden. Dit waren de boeken die ik januari las (wanneer er een Nederlandse vertaling van het boek is dan zet ik er dit keer de titel bij):

  • A man called Ove (Een man die Ove heet) – Fredrik Backman
  • Stergetuige – Rachel Dylan
  • The Skylarks’ war – Hilary McKay
  • The Hope family calendar (Het jaar na jou) – Mike Gayle
  • The choice (De keuze) – Edith Eger
  • De naaimachine – Natalie Fergie
  • Christmas at Little Beach Street bakery – Jenny Colgan
  • Drijfhout – Denise Hunter

Dit waren mijn favorieten:

The hope family calendar

Tijdens een van mijn rondjes door de bibliotheek kwam ik bij dit boek terecht. Ik nam het boek vooral mee omdat ik de cover ontzettend mooi vond en de flaptekst me ook wel aansprak. Eenmaal in het boek begonnen bleek het een hele goede keuze te zijn. Ik werd in het verhaal gezogen en wilde het boek niet meer wegleggen. Hoewel ik het boek in het engels las vloog ik er door heen en was het boek met 1,5 dag uit. Deze auteur heeft nog veel meer boeken geschreven dus reken er maar op dat ik er nog meer ga lezen. Ik denk erover om een recensie over dit boek te schrijven dus dan vertel ik je nog veel meer over het boek.

the choice

Na dit boek regelmatig te hebben gezien bij  Mirjam nam ik in november dit boek mee uit de boekwinkel. Ik hou van (waargebeurde) verhalen over de Tweede Wereldoorlog dus ik was heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik vond het boek echt heel erg indrukwekkend en het heeft me echt aan het denken gezet. Het is niet alleen een verhaal over de oorlog maar zitten nog zoveel meer elementen in het boek wat het echt een compleet verhaal maakt. Zeker een aanrader om te lezen.

a man called ove

Ik heb deze maand echt heel veel toffe boeken gelezen en dit boek was daar een van. Ik was eind december al begonnen in dit boek en hoopte eigenlijk dat ik hem nog in december uit zou lezen maar dat was uiteindelijk niet zo. Geeft helemaal niks want zo heb ik langer van dit boek genoten. Ook dit boek was een aanrader van Mirjam en weer een hele goede aanrader. Over dit boek komt zeker een recensie dus ik zal er nu niet te veel over vertellen maar het was in elk geval echt een heel tof boek!

Ondertussen zijn we al weer lekker op weg in februari. Helaas gaat het tot nu toe nog niet zo goed met lezen maar hopelijk kan ik dit weekend weer even flink lezen en kom ik weer een beetje in mijn leesflow.

Wat was jouw favoriete boek van januari?