Favoriete boeken | januari – maart 2023

Welkom terug op mijn blog! Het is alweer even geleden dat hier nieuwe posts online kwamen. Wellicht heb je mijn jaar overzicht gelezen, maar daarvoor is het ook heel lang stil geweest. Mijn laatste blog schreef ik toen ik nog in Nederland was, net voor ik naar Slowakije verhuisde. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en kriebelt het om weer wat te gaan schrijven. Om er rustig in te komen beginnen we met een bekende blog: mijn favorieten boeken van de maand. Of nu ja, maand. Ik kijk terug op de eerste drie maanden van dit jaar. Heel veel leesplezier!

Met alle veranderingen vorig jaar gingen het lezen niet zo snel. Ik had en heb ook veel minder tijd om te lezen dus toen ik mijn leesdoel voor dit jaar zette besloot ik hem niet te hoog te zetten, althans voor mij dan. Het doel voor dit jaar staat op 70. Dat is iets meer dan 1 boek per week en dat lukt eigenlijk prima. En met prima bedoel ik ook echt prima. Volgens Goodreads loop ik op het moment 3 boeken voor. De teller staat op dit moment op 21 en dat zijn allemaal boeken die ik in de afgelopen maanden heb gelezen.

Om nu 21 boeken op een rij te zetten vind ik een beetje overdreven, dus als je ze allemaal wilt zien check dan even mijn Goodreads profiel. Voor elke maand heb ik 2 boeken gekozen die er voor mij sprongen dus die deel ik met je!

favoriete boeken, boeken, maand, lezen, life with anchors

Januari

In januari las ik heel veel 5 sterren boeken. Ik las vooral boeken van voor mij betekende auteurs en aantal nieuw verschenen boeken.

Vanaf het allereerste begin – Melissa Tagg

Dit was mijn eerste boek in het nieuwe jaar en we begonnen gelijk goed. Dit boek is een heerlijk feelgood boek maar wel met een christelijke achtergrond en een goede boodschap. Het is een echt liefdesverhaal maar niet zo instant als vele andere feelgood boeken en dat maakt het dus ook wat realistischer. En wat ik ook steeds meer kan waarderen is dat de karakters in de boeken wat ouder zijn waardoor de relatie en de eventuele conflicten op een meer volwassen manier worden opgelost.

Strandjuweel – Irene Hannon

Een boek van een auteur die op mijn blog wel bekend is. Strandjuweel is het nieuwste deel in de Hope Harbor serie. Voor de podcast die ik samen met Mirjam heb lezen we de hele Hope Harbor serie opnieuw. Omdat net het nieuwste deel uitwas lazen we in januari dit deel. Wat een fantastisch boek. Hij past helemaal in het rijtje met de andere delen en ook van dit boek heb ik volop genoten.

favoriete boeken, boeken, maand, lezen, life with anchors

Februari

In februari las ik veel minder boeken. Maar de boeken las waren wel heel fijn.

Dear Henry, love Edith – Becca Kinzer

Dit boek kwam ik bij toeval tegen op Kobo Plus een aantal maanden geleden. Op dat moment was het boek nog niet verschenen dus sloeg ik hem op. De flaptekst had me ontzettend enthousiast gemaakt en het deed me denken aan het boek Twinkeling van Deborah Raney. Met die verwachting ging ik dus ook het boek in en hoewel er een aantal overeenkomsten waren was het boek ook compleet anders. Een heerlijk boek om mee op de bank te kruipen!

The common rule: habits of purpose for an age of distraction – Justin Whitmel Earley

Mijn andere favoriet voor februari was dit non-fictie boek. Een boek dat gaat over het vormen van nieuwe patronen en gewoontes maar dan in het licht van de bijbel. Voor mij was het boek ontzettend waardevol. Sinds ik op mezelf woon, veel meer uren dan voorheen werk en ook veel meer verantwoordelijkheden heb is het soms zoeken naar goede gewoontes. Het is een van mijn aandachtspunten van dit jaar en dit boek helpt daar heel erg bij!

favoriete boeken, boeken, maand, lezen, life with anchors

Maart

In maart zat ik in een hele goede leesflow. Ik kon de boeken die ik las niet wegleggen en ik kreeg het voor elkaar om 8 boeken en een kort verhaal te lezen. Kwalitatief was het deze maand wel wat minder, maar dat geef niet. Dat ga ik in april hopelijk weer een beetje goed maken.

Auggie & Me – R.J. Palacio

Officieel is het geen vervolg op het boek Wonder maar hij hoort er wel bij. In dit boek heeft de auteur drie verhalen geschreven over drie verschillende personages die Auggie kennen. Als je het boek Wonder hebt gelezen dan ken je sowieso twee van deze personages. Ik vond het een mooie aanvulling op Wonder en ook heel leerzaam. Het is officieel een jeugdboek maar ik ben van mening dat iedereen deze boeken moet lezen want we kunnen allemaal wel wat aardiger tegen elkaar zijn.

Ademnood – Terri Blackstock

In de afgelopen maanden heb ik de serie In het maanlicht herlezen. Het was al lang geleden dat ik deze boeken las en ik vond het wel weer eens tijd om ze ter herlezen. Van de drie boeken kon ik me het minst over dit boek herinneren dus het was leuk om hem weer opnieuw te lezen. Het is een echt Terri Blackstock boek en als je haar boeken leuk vindt dan kan ik je deze serie zeker aanraden!

Dat was het voor deze blog! Ik vond het heerlijk om weer wat weg te tikken. En als je fouten tegen komt: sorry. Ik praat, schrijf en denk de hele dag in het engels. Een goede reden om mijn blog maar weer wat bij te houden en mijn Nederlands op peil te houden.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze blog te lezen en laat me in de reacties weten welk boek bij jou favoriet was in de afgelopen maanden. Tot snel!