Favoriete boeken | Juli

Augustus is al bijna op het einde maar ik heb nog steeds mijn favoriete boeken van juli gedeeld met jullie en dat wordt hoog tijd. Dus vandaag geef ik jullie mijn lijstje met gelezen boeken van juli en mijn favorieten van dat lijstje. 

Juli was een hele leuke maand qua boeken. Ik had vrij veel tijd om te lezen en ik had heel veel nieuwe boeken gereserveerd bij de bibliotheek die ik kon halen. Qua hoeveelheid heb ik eigenlijk helemaal niet veel gelezen, ik las namelijk maar vijf boeken. Waarom zou je denken, nou ik zat in een behoorlijke leesdip. Het lukte me niet echt om te lezen op een dag. Toen ik daar over appte met Mirjam gaf zij mij de tip om elke dag minstens een half uur te lezen en me daar aan te houden. En dat lukte redelijk. En eerlijk is eerlijk, juli was eigenlijk ook best een drukke maand voor mij waardoor het lezen er soms bij inschoot. Dit waren de boeken die ik las:

  • Witte vleugels, zwarte vleugels – Sue Monk Kidd
  • Twaalf jaar hoop – Charles Martin
  • Cranberryzomer – Irene Hannon
  • Joodse buren – Maria Boonzaaijer
  • Joy – Patti Callahan
  • De bijenhouder van Aleppo – Christy Lefteri

Dit waren mijn favorieten:

Cranberryzomer

Afgelopen weekend heb ik nog snel foto’s gemaakt van het boek voordat ik het boek ging inleveren want over dit boek wil ik heel graag een recensie schrijven. Maar wat een leuk en fijn boek was dit zeg. Echt zo’n boek om in de zomer te lezen. Ik vloog door het boek heen maar heb echt van het verhaal genoten. En goed nieuws, want in december komt het tweede deel en daar kan ik niet op wachten. Dus snel meer over dit boek, maar voor nu: als je de kans krijgt om hem te lezen dan moet je dat zeker doen!

De bijenhouder van aleppo

Hoewel ik best wel een tijdje gedaan hebt over dit boek vond ik het boek echt fantastisch en ben ik zo blij dat ik dit boek heb gelezen. Ik ga proberen om een recensie over het boek te schrijven en als dat me niet lukt dan komt er een mini-recensie op Instagram. Mijn hart brak echt af en toe toen ik dit boek aan het lezen was en gaf me weer een hele andere kijk op vluchtelingen en alles daaromheen.

Witte vleugels, zwarte vleugels

Er zijn al heel wat boeken geschreven over de slavenhandel en het slavenleven in Amerika. Het verhaal wordt verteld vanuit zowel de werkgever als de werknemer en beslaat 35 jaar. Zo leer je de personages steeds een beetje beter kennen en ga je echt in het verhaal mee. Het mooie van dit boek vond ik ook dat een gedeelte van het boek gebaseerd is op feiten en een echt verhaal. Niet alle details zijn exact hoe het gebeurde maar de manier waarop de auteur geïnspireerd is om dit verhaal te schrijven en de manier waarop ze dat heeft gedaan vond ik echt heel goed.

Dat waren mijn favorieten van de maand. Ik ben sinds vorige week fulltime aan het werk dus af en toe is het een beetje zoeken naar tijd om te lezen maar het komt vast goed. Oh ja en Goodreads zegt dat ik vier boeken achterloop dus ik moet even doorlezen om weer bij te komen.

Wat was jou favoriet in juli?