Favoriete boeken | juli

De maand juli is voorbij. Het was een hele gekke maand maar ik heb heel veel gelezen. Dit zijn mijn drie favoriete boeken van juli.

Deze maand las ik 12 boeken. Ontzettend veel maar aan het einde van de maand ging ik een paar dagen op vakantie en las ik elke dag een boek. Ik las een hele grote mix aan boeken. Ik las een aantal non-fictie boeken, een aantal romans, een echte klassieker en een thriller.

Deze boeken las ik in juli

 1. Het lied van de feniks – Katie Ganshert
 2. Liefde komt uit de hemel – Susan Meissner
 3. Het geschenk – Dee Henderson
 4. De 5 talen van de liefde – Gary Chapman
 5. Trots en vooroordeel – Jane Austen
 6. #notsoperfect – Eline Hoogenboom
 7. Alles goed en wel – Mirjam Oldenhave
 8. Het geheim van geluk – Susan Meissner
 9. Als adem lucht wordt – Paul Kalanithi
 10. Bloedrood – Steven James
 11. Stand-up theology – Tim Vreugdenhil
 12. Land van stilte – Tessa Afshar
 13. Engelenbrood – Tessa Afshar

Mijn drie favorieten

Het lied van de feniks

Het eerste boek wat ik las deze maand was direct ook mijn favoriet. Het is een beetje een mysterieus verhaal maar wel ontzettend mooi. Ik las het boek volgens mij in een dag uit en het is zeker een boek wat ik nog een keer zou willen lezen.

Land van stilte

Ik las twee boeken van Tessa Afshar en had wel wat moeite om te kiezen welke ik mooier vond. Maar deze vond ik toch nog mooier dan Engelenbrood. Ik ken de boeken van Tessa Afshar nog niet zo heel lang maar ben heel blij dat ik haar heb ontdekt. Ze schrijft boeken gebaseerd op personages uit de bijbel en zulke verhalen lees ik heel erg graag. Hoewel het fictie is, omdat we vaak niet weten hoe deze mensen echt leefden, kan ik het me wel goed voorstellen. Op de een of andere manier leer je de personage nog beter kennen.

stand-up theology

Dit non-fictie boek las ik tijdens mijn vakantie. Bij mijn afscheid van mijn stage kreeg ik een aantal boeken mee waaronder een aantal non-fictie. en dus ook dit boek. Ik ben steeds meer non-fictie aan het lezen en ga het ook steeds meer waarderen. Tim Vreugdenhil snijdt een aantal actuele onderwerpen aan in zijn boek, geeft praktische voorbeelden, vormt bruggetjes naar verhalen uit de bijbel en geeft ook tips. Ik ben nooit zo van het markeren in een boek, maar bij dit boek heb ik dat wel gedaan. Echt een boek waar ik wat aan had.

Deze maand gaan we zien hoeveel ik ga lezen. Aankomende week doe ik Dabar dus heb ik weinig tijd om te lezen. Er ligt nog wel een hele stapel met boeken die nog gelezen moet worden dus hopelijk kan ik aan het einde van de maand wel zeggen dat ik er een aantal van die stapel heb gelezen. En ik ben ook van plan om nog een aantal non-fictie boeken te lezen. Heb je nog tips, laat het me dan vooral weten!