Favoriete boeken | juni 2020

De eerste helft van het jaar is officieel voorbij. Gek eigenlijk wel, want het jaar lijkt net te zijn begonnen. Vandaag is het tijd om te kijken naar mijn gelezen boeken van juni en welke boeken favoriet waren!

Na twee maanden 10 boeken te hebben gelezen viel ik in juni een beetje in een gat. Ik kwam niet echt lekker in boeken en ik heb uiteindelijk 7 boeken gelezen waarvan 2 herlezen. Ook deze maand geen non-fictie, waar ik eigenlijk wel een beetje van baal maar goed, dat ga ik in juli hopelijk verandering in krijgen. Deze boeken las ik in juni:

  • De geheimdrager – Dee Henderson (herlezen)
  • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (Het literaire aardappelschiltaart genootschap van Guernsey)- Mary Ann Shaffer & Annie Barrows
  • Theofilus – Randy Singer (herlezen)
  • The summer I turned pretty (De zomer waarin alles veranderde) – Jenny Han
  • Crazy Rich Asians – Kevin Kwan
  • The voyage of the dawn treader (De reis van het drakenschip) – C.S. Lewis
  • Twee werelden – Elizabeth Musser

Dit waren mijn 2 favorieten:

twee werelden

Dit is het eerste deel van een trilogie en stond al heel lang op mijn lijstje om te lezen. Deze maand ben ik eindelijk begonnen aan de serie. En wauw, wat heb ik er van genoten! De boeken zijn al wat ouder maar daar is weinig aan te merken tijdens het lezen. Het boek speelt zich af in de jaren 60 in Zuid-Frankrijk en heeft als basis de Algerijnse Oorlog. Iets waar ik zelf eigenlijk niets vanaf wist. Het is super interessant en ik kan niet wachten om in deel 2 te beginnen.

the guernsey literary and potato peel pie society

Begin deze week schreef ik al een blog over dit boek (en de film). Hoewel het best wel even duurde voordat ik in het boek zat (mijn hoofd was denk ik een beetje te vol) heb ik echt genoten van het boek. Ik kan ook niet wachten om het boeken opnieuw te lezen om nog meer mooie schatten in dit boek te ontdekken want dit boek staat echt bomvol prachtige quotes!

Niet zo heel veel favorieten deze maand. Zoals je weet neem ik de boeken die ik herlees niet mee in mijn favorieten lijstje anders had een van de twee er wel in gestaan.

In juli hoop ik echt wel weer wat meer te lezen en hopelijk ook weer wat meer boeken waar ik echt van kan genieten! Oh ja een non-fictieboek, dat moet echt eens gebeuren.

Welk boek was voor jou het meest opvallend in juni?