Favoriete boeken | juni 2021

Een nieuwe maand, een nieuw terugblik op mijn vorige leesmaand. Net als in mei bleef ik het druk houden. Dit heb je waarschijnlijk wel gemerkt in mijn afwezigheid hier op mijn blog, maar dat is even niet anders. Ik ben hard aan het nadenken hoe ik toch mijn blog kan onderhouden dus hopelijk komt er snel weer wat consistentie. Voor nu zijn jullie hier natuurlijk om te lezen over mijn favoriete boeken van juni dus die ga ik uiteraard met je delen.

Net als de vorige maanden had ik ook nu weer een TBR gemaakt. Hij voelde voor mij wat chaotisch en ik kon maar niet duidelijk krijgen waardoor dat nou kwam. Toch heb ik het grootste gedeelte van de boeken gelezen die op het lijstje stonden. Het lezen zelf ging ook behoorlijk op en neer. Ik had weken dat ik veel en regelmatig las, maar er waren ook dagen dat ik nog geen 10 bladzijden las. Ik heb in juni ook geen non-fictieboek gelezen en hoewel ik dat jammer vind, zit ik er ook weer niet zo heel erg mee. In juli probeer ik het gewoon opnieuw. Uiteindelijk heb ik 10 boeken zelf gelezen en 1 audioboek geluisterd. Dit waren de boeken die ik las:

 • De school van afgeschreven kinderen – Joanna Goodman
 • Yes! Papa gaat trouwenMirjam Schippers
 • The vanishing half – Brit Bennett
 • So you want to talk about race – Ijeoma Oluo (audioboek)
 • Vloeibaar vuur – Chuck Holton
 • De nachtegaal – Kristin Hannah
 • Storm over de Duiventil – Gerda Ronhaar (herlezen)
 • De leesclub aan het einde van de wereld – Sophie Green (herlezen)
 • The wonder of you – Susan May Warren
 • Dagdroom – Deborah Raney
 • Boekhandel Zeezicht – Denise Hunter

Dit waren mijn favorieten:

De nachtegaal

Dit boek stond al maanden op mijn TBR om te lezen en na aanmoediging van Mirjam besloot ik het boek in juni eindelijk te gaan lezen. En wat ben ik blij met deze keuze. Ik vond het boek prachtig en heb van elke minuut genoten. Het is een heel intens verhaal met heftige gebeurtenissen, maar op zo’n mooie manier geschreven. Ik vind het een prachtige aanvulling op de vele boeken die zijn geschreven over de Tweede Wereldoorlog.

Vloeibaar vuur

In mijn tienerjaren had ik de boeken van Chuck Holton wel eens in de bibliotheek zien staan en ik kan mij herinneren dat ik ze ook wel eens mee naar huis nam om ze vervolgens niet te lezen. De laatste maanden ben ik actief op zoek gegaan naar de boeken en uiteindelijk kocht ik de serie via Marktplaats. In juni las ik deel 1 en ik ben verkocht. Ik vond het echt een fantastisch boek en heb heel veel zin om deel 2 te gaan lezen.

The wonder of you

In mei stond deel 4 van de Christiansen familie ook al op mijn favorietenlijstje van de maand. Deze maand staat het gelezen deel ook op het lijstje. Deze maand lees ik het allerlaatste deel van de serie en dat vind ik echt heel jammer. Ik geniet van elk deel en word echt heel blij van deze serie. Ik vind de karakters leuk, het zijn kwalitatief goede boeken en de geloofslessen in de boeken vind ik heel mooi. Dit deel vond ik in het bijzonder heel mooi omdat de hoofdpersonages bezig zijn met zending en zendeling zijn en als je mijn laatste update hebt gelezen weet je dat dat ook een groot onderdeel is van mijn leven. Hierdoor had ik heel veel herkenning maar werd ik zelf ook bemoedigd.

Dat waren mijn favoriete boeken van de afgelopen maand! Als je wilt weten wat ik van Dagdroom vond dan moet je op 15 juli naar De eindeloze boekenkast luisteren, dan bespreken Mirjam en ik het boek!

Op dit moment heb ik nog geen TBR gemaakt voor juli, maar ik heb wel ongeveer een idee over de boeken die ik wil lezen. Wat het uiteindelijk, dat lees je in augustus!

Welk boek was jouw favoriet in juni?