Favoriete boeken | Mei

Het is niet te geloven, maar ik het is alweer een jaar geleden dat ik met deze serie begon. En ik vind het nog steeds ontzettend leuk om ze te schrijven. Het is in elk geval elke maand een terugkerende blog en zo blijf ik toch nog een beetje actief hier. Vandaag neem ik jullie mee naar de boeken van mei 2019. 

Ik begin te merken dat het wat drukker wordt met mijn scriptie, want ik heb in mei een stuk minder boeken gelezen dan de afgelopen maanden. Ik loop nog niet achter met mijn Goodreads challenge, want ik had tenslotte al best veel gelezen de afgelopen maanden. Deze maand las ik 6 boeken. Het is een vrij gevarieerd lijstje maar ik ben best wel blij met het lijstje. Dit waren de boeken die ik las.

  • De waarheidszoeker – Dee Henderson
  • De witte veer – John Boyne
  • De boomgaard – Lynn Austin
  • Laat me niet alleen – Sarah Armstrong
  • Jij ik alles – Catherine Isaac
  • Ondersteboven van jou – Becky Wade

Dit waren mijn 3 favorieten:

De boomgaard

Dit boek is ontzettend oud maar ik had het nog nooit gelezen. Vorig jaar nam ik het boek mee bij de uitgeverij vandaan en heb ik het in mijn kast gelegd. In mei ben ik begonnen aan mijn leesbingo van alle ongelezen boeken in mijn boekenkast en toen kwam deze tevoorschijn. En ik snap heel goed dat dit een populair boek en dat mensen het boek graag lezen. Wat een prachtig boek was dit. Het boek neemt je mee in verschillende tijdsperioden en verschillende personages en ik denk dat dat ook wel de kracht is van het boek. Ik heb in elk geval ontzettend van dit boek genoten.

Ondersteboven van jou

Dit boek was gloedje nieuw deze maand. Het vorige deel (Hart op het spel) las ik begin van het jaar en ik was dol op dat boek. Ik wilde ontzettend graag dit boek lezen, maar ik had helaas geen geld om het boek in de boekhandel te halen. Tot mijn grote geluk en verbazing, bleek het boek direct op Kobo Plus te staan. Je begrijpt dat ik direct ben begonnen met lezen en wat heb ik van het boek genoten. Het was een perfect boek om te lezen in deze drukke weken want het is een heel luchtig verhaal en vergt niet zo heel veel nadenkwerk. Dus als je op zoek bent naar een fijn, romantisch verhaal waar je niet al te veel moet nadenken dan is dit een perfect boek.

Laat me niet alleen

Hoe luchtig het verhaal van Ondersteboven van jou was, hoe heftig dit verhaal. Sinds een paar maanden ben ik door Mirjam een tikje verslaafd aan Goodreads. Het leuke – en gevaarlijke- van deze app is dat je constant nieuwe boeken tegenkomt. Zo kwam ik ook dit boek tegen. Ik reserveerde het boek bij de bibliotheek en al snel kon ik het lezen. En oh wat een verdrietig, maar goed verhaal was dit. Het speelt zich af in het prachtige Australië (wat heb ik toch met Australië?) en gaat over een jonge vrouw die haar buurmeisje redt uit een gevaarlijke situatie. Ik wil niet te veel vertellen want ik ben bang dat ik het hele verhaal verklap, maar ik kan je in elk geval zeggen dat ik een aantal keren hard heb moeten knipperen met mijn ogen om niet te hoeven huilen.

Dat was mijn lijstje weer voor deze maand. Juni is tot nu toe een rustige maand met lezen. Jammer, maar ik weet ook dat zodra ik mijn scriptie heb ingeleverd ik heel veel tijd heb om te lezen dus dat gaat helemaal goed komen. Duimen en bidden jullie mee dat het allemaal goed gaat komen met mijn scriptie?