Favoriete boeken | mei 2021

De eerste vrijdag van de maand betekent een blog over mijn gelezen boeken van de afgelopen maand. Zoals ik mijn Making memories blog schreef was mei heel druk. Dat had natuurlijk ook effect op het aantal boeken dat ik las. Toch ben ik niet ontevreden over de maand! Lees verder om te weten te komen waarom niet, welke boeken ik heb gelezen en wat mijn favoriete boeken waren.

De maand startte super goed. Ik las in de eerste week gelijk 3 boeken maar daarna ging het al snel achteruit. Ik las een paar dikkere boeken en het lezen ging een stuk langzamer. Ik deed over een aantal boeken bijna een week en dat heeft uiteraard effect. Ook was ik in een boek begonnen waar ik helemaal niet in kon komen en waar van alles gebeurde waar ik geen zin in had, waar ik dus uiteindelijk maar in gestopt ben. Helaas waren we toen wel alweer een paar dagen verder. In plaats van mijn gebruikelijke 10 fictie boeken per maand las ik er uiteindelijk 8. Daarnaast las ik ook nog 2 non-fictieboeken en kwam ik uiteindelijk tot op 10 boeken uit. Dat viel me gelukkig nog mee. Overigens hoef ik sowieso niet te klagen want ik loop op het moment 6 boeken voor op schema. Dat gaat dus helemaal prima.

Deze boeken las ik in mei:

  • Een tijd om nooit te vergeten – Jennifer Robson
  • Iemand zoals jij – Karen Kingsbury
  • Spanning in De Duiventil – Gerda Ronhaar (herlezen)
  • De verborgen kinderen – Elizabeth Byler Younts
  • A spirituality of fundraising – Henri Nouwen (non-fictie)
  • Anne of Green Gables (Anne van het groene huis) – L.M. Montgomery
  • Nachtvlucht – Glenn Meade
  • Always on my mind – Susan May Warren
  • Liturgy of the ordinary (Liturgie van het alledaagse) – Tish Warren (non-fictie)
  • Toewijding – Dee Henderson (herlezen)

Dit waren mijn favorieten:

Anne of Green gables

Dit boek stond al heel lang op mijn TBR en afgelopen maand las ik hem eindelijk. En wat was die leuk! Anne heeft een heerlijk karakter en de manier waarop het boek is geschreven was heel tof. Het is echt prachtig om te zien hoe de relatie met de personen bij wie ze woont verandert en groeit en hoe dicht ze bij elkaar komen. Door de vele beschrijvingen van de natuur om haar heen heb ik heel veel zin gekregen om naar Canada te gaan. Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden naar de andere delen die over Anne zijn geschreven.

een tijd om nooit te vergeten

Het eerste boek van de maand was gelijk een goede zet. Het pas helemaal bij mijn liefde voor Engeland en The Crown. Het verhaal is zowel in het heden als verleden geschreven en ik heb echt genoten van het boek. Het verhaal heeft een flinke vaart en volgens mij had ik het boek met 24 uur gelezen. Dit boek was echt een grote favoriet en als je een liefhebber bent van The Crown dan kan ik je zeker aanraden om dit boek te lezen.

Always on my mind

Always on my mind’ is het vierde deel in The Christiansen family-serie het is denk ik tot nu toe mijn favoriet. Ik vind het leuk om te lezen over de verschillende karakters in de familie en dat de verhaallijnen door blijven lopen in de boeken. En met dat er een boek bijkomt komen er ook meer karakters bij in de boeken. Hoewel de verhalen niet altijd even geloofwaardig zijn kan ik de boeken heel erg waarderen en vind ik het elke maand een feestje om een deel te lezen. Als ik straks klaar ben met de serie zijn er ook nog genoeg andere boeken van Susan May Warren te vinden dus ik ben nog wel even zoet met haar boeken!

Dat waren mijn favoriete boeken van de maand! Als je nou wilt weten wat ik van De verborgen kinderen vond, dan moet je op 17 juni naar De eindeloze boekenkast luisteren! Dan vertellen Mirjam en ik je alles over dit boek!

Ben je benieuwd naar mijn TBR voor juni? Kijk dan naar mijn video, daar vertel ik je alles!

Welk boek was jouw favoriet in mei?