Favoriete boeken | November 2020

Het is alweer de laatste blog met favoriete boeken van een maand, want die van december komt natuurlijk in januari. November begon best okee met lezen, zakte daarna compleet in maar de laatste week ging het weer heel goed. Uiteindelijk heb ik toch een leuk lijstje aan boeken kunnen lezen en vandaag vertel ik je welke boeken ik las en welke boeken mijn favoriet waren.

De maand startte best wel goed. Maar na boek 3 startte ik in een boek waar ik maar niet door kon komen. Ik had wel vaker boeken van deze auteur gelezen maar nu kon het mij gewoon niet boeien. Dus na 4 pijnlijke dagen waar ik niet verder was dan bladzijde 75 besloot ik in een ander boek te beginnen voor het weekend. Dat ging al een stuk sneller en langzaam maar zeker kwam er weer wat tempo in. De laatste week van november ging helemaal goed want toen las ik 5 boeken (okee, 1 novelle maar toch!). In totaal las ik 10 boeken en daar was ik heel blij mee! Ik heb in november uiteindelijk geen engelse boeken gelezen (beetje jammer, maar is niet anders) en las 2 non-fictieboeken. Die non-fictieboeken lazen overigens als fictie waardoor ik het niet door had dat ik non-fictie aan het lezen was! Deze boeken heb ik uiteindelijk gelezen:

  • Zo’n leuke leeftijd – Kiley Reid
  • Bab’s keuze – Gerda Ronhaar (herlezen, jeugdboek)
  • Rooksluier – Terri Blackstock
  • Blind vertrouwen – Rachel Dylan
  • Twee moedige vrouwen – Diney Costeloe
  • Faye en Sean – Marina Folkers
  • Het perfecte plaatje – Karen Kingsbury
  • Het zoutpad – Raynor Winn
  • De wilde stilte – Raynor Winn
  • Twinkeling – Deboray Raney (herlezen)

Dit waren mijn favorieten:

het zoutpad & de wilde stilte

Voor het gemak zet ik ze even bij elkaar want naar mijn idee horen ze ook gewoon bij elkaar. Deze boeken kreeg ik te leen van Mirjam met de belofte dat ze heel mooi waren. En daar had ze helemaal gelijk in. Hoewel de boeken non-fictie zijn (en biografisch) lazen de boeken zo snel alsof ik fictie aan het lezen was. Ik vond de verhalen super fascinerend en heel mooi! Het gaf me trouwens ook wel een beetje heimwee naar Engeland want er werden heel veel mooie plekken genoemd die ik nog heel graag zou willen zien daar!

twee moedige vrouwen

Het was alweer even geleden dat ik een boek las van Diney Costeloe en ik was erg blij toen er weer een boek van haar verscheen. Ik vind haar boeken altijd fijn om te lezen en ook deze was erg mooi! Er blijkt nog een boek te zijn die hier bij hoort en die er dus eigenlijk voor komt dus die ga ik ook snel maar eens lezen.

Dit waren mijn favorieten van de maand! Niet mega veel favorieten want de meeste boeken die ik las waren wel leuk, maar niet zo leuk dat ze als een favoriet door konden gaan. Hopelijk kan ik in december wel weer een paar echt goede boeken lezen!

Over december gesproken, ik merk dat ik echt in een goede leesflow zit want ik had binnen 3 dagen al 2 boeken uit! Dus als het de hele maand december zo doorgaat dan beloofd dat een mooi aantal boeken te worden aan het eind van het jaar. Mijn doel is om in elk geval tot de 100 te komen en elk boek daarbij extra is mooi meegenomen!

Ik ben benieuwd, heb jij een favoriet boek van de maand november? Ik wens je in december in elk geval veel leesplezier!