Favoriete boeken | oktober 2020

We zijn in het laatste kwartaal van het jaar gekomen. Best gek eigenlijk allemaal maar goed zo is het nu eenmaal. Als je een lezer bent dan kom je nu steeds een klein beetje dichter bij je leesdoel of je hebt, omdat je toch niet zo heel veel anders hebt te doen, je leesdoel al bereikt. Ik vertel je vandaag wat meer over mijn gelezen boeken van oktober en geef je uiteraard mijn favorieten!

Oktober stond voor mij in het teken van het halen van mij leesdoel van het jaar. Ik had in april al een keertje mijn leesdoel wat omhoog geschroefd maar dat was blijkbaar nog niet genoeg want ondertussen heb ik dat doel bereikt. Naast dat ik mijn jaardoel haalde, haalde ik ook al mijn maanddoelen. Die doelen waren: minimaal 10 boeken lezen, een non-fictie boek lezen en minstens 2 engelse boeken. Ik deed het alle drie en daar ben ik best een beetje trots op. Dit waren de boeken die ik las in oktober:

  • Angstige mensen – Fredrik Backman
  • Meer dan ooit – Marina Folkers
  • Verborgen – Dee Henderson
  • Again, but better – Christine Riccio
  • Febe – Paula Gooder
  • Twee testamen – Elizabeth Musser
  • Zwanenlied – Janny den Besten
  • Matilda – Roald Dahl
  • Love does – Bob Goff
  • Babs! – Gerda Ronhaar

Dit waren mijn favorieten:

angstige mensen – Fredrik Backman

Op mijn bookstagram schreef ik al een korte recensie over dit boek. Ik begon 2020 met mijn allereerste boek van Fredrik Backman. Zijn schrijfstijl is super uniek en ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen is. Mijn allereerste boek van hem las ik in het Engels en dat vond ik best wel pittig. Nu las ik een boek van hem in het Nederlands en ik denk eigenlijk dat ik dat toch liever heb. Angstige mensen vond ik in elk geval echt heel tof en zou ik je zeker aanraden om te lezen als je het niet erg vind om eens andere schrijfstijlen te lezen.

zwanenlied – Janny den besten

Dit boek las ik op advies van Mirjam. Een aantal jaren geleden had ik deel 1 al gelezen en Mirjam vertelde zoveel goede verhalen over dit boek dat ik hem wel moest lezen. Ik kan je vertellen, de laatste 30 bladzijden heb ik keihard zitten huilen en als ik over dit boek blijf nadenken dan kan ik zo weer beginnen met huilen. Echt een emotionele rollercoaster was dit boek, maar absoluut een groot favoriet afgelopen maand.

matilda – roald dahl

In Engeland had ik het boek Charlie and the chocolate factory voorgelezen aan de kinderen en sindsdien wil ik meer van Roald Dahl lezen. Een paar weken geleden kwam ik het boek Matilda tegen in het engels en die kon ik niet laten staan. En wat een fantastisch boek is dat. Ik houd van de vaak onrealistische verhalen van Roald Dahl en vind het zo tof om te zien hoe hij karakters neer zet. Dit boek moet echt in mijn boekenkast komen en ik ga zeker nog meer van Roald Dahl lezen!

Hoewel ik natuurlijk nu mijn jaardoel heb gehaald betekent het nog niet dat ik nu direct stop met lezen. In tegendeel, ik ga gewoon lekker door en hoop ook in november weer minstens 10 boeken te kunnen lezen.

Wat was jouw favoriete boek van oktober?