Favoriete boeken | Oktober & November

De afgelopen weken stond het schrijven van deze blog op mijn to do lijstje en toch heb ik het al die weken niet gedaan. Ondertussen is het december en wordt het toch wel eens tijd om jullie weer mijn favoriete boeken van de afgelopen tijd te laten zien. Ik heb eindelijk de tijd genomen om een foto te maken en deze blog te schrijven dus daar komt hij. Mijn blog met mijn favoriete boeken van oktober en november.

Oktober was geen goede maand qua lezen. Ik was net in Engeland en ik kon gewoon niet in een leesritme komen. Nog steeds is het nog niet optimaal maar het gaat al wat beter. Ik vond het op zich niet heel erg omdat ik wist dat ik moest wennen aan mijn werk hier, een nieuwe omgeving en zoveel nieuwe gebeurtenissen elke dag. Aan het einde van de dag keek ik liever Netflix dan dat ik een boek las. In totaal (oktober en november samen) las ik 10 boeken. In oktober waren het er vier en in november waren het er 6. Sinds ik in Engeland ben, ben ik begonnen met het lezen van engelse boeken. Het lezen daarvan gaat iets langzamer dan Nederlandse boeken dus probeer ik het af te wisselen om toch genoeg te blijven lezen. Maar goed, genoeg gekletst. Dit zijn de boeken die ik las de afgelopen 2 maanden.

  • De heelmeester – Dee Henderson
  • Lichtval – Marianne Grandia
  • De redder – Dee Henderson
  • The lion, the witch and the wardrobe – C.S. Lewis
  • Het wachten waard – Becky Wade
  • Refomeisje – Annemarie van Heijningen-Steenbergen
  • Het huis voor ongewenste meisjes – Joanna Goodman
  • Landline – Rainbow Rowell
  • Summer at Little Beach Street Bakery – Jenny Colgan
  • Zwaartekracht – Annemieke Reesink

Dit waren mijn favorieten:

het wachten waard

De boeken van Becky Wade vind ik altijd erg leuk en dat was met dit boek niet anders. Het zijn boeken die je makkelijk wegleest wat heel fijn is. Het verhaal was niet altijd even sterk en af en toe een tikje voorspelbaar maar dat neemt niet weg dat het een vermakelijk boek was om te lezen en dat ik echt wel genoten hebt van het lezen van het boek.

the lion, the witch and the wardrobe

Hoewel ik groot fan ben van C.S. Lewis had ik eigenlijk nog nooit een boek van hem gelezen en dus ook nog nooit de Narnia serie. Ik heb wel de drie films gezien maar niet de boeken gelezen. Hoog tijd om dat te doen. Ik heb een abonnement bij de bibliotheek hier in Engeland en besloot de boeken te gaan lezen. Ik begon met The Lion, the Witch and the Wardrobe maar achteraf bleek dat C.S. Lewis adviseert de serie met een ander boek te beginnen. Ondertussen ben ik dat boek aan het lezen maar ik begon dus met dit boek. Ik vond het echt een heel leuk boek om te lezen en ben echt heel nieuwsgierig naar de rest van de serie!

Lichtval

Lichtval is een novelle en dat was erg makkelijk toen ik snel iets wilde lezen en niet zoveel zin had om een dik boek te lezen. Hoewel het einde best abrupt was vond ik het wel een mooi boek om te lezen en was het ook echt een boek van Marianne Grandia. Als je wel eens een boek van Marianne Grandia hebt gelezen dan begrijp je misschien wel wat ik bedoel. Als je op zoek bent naar een dun boek dan kan ik je zeker aanraden om dit boek te lezen!

Dat waren mijn favorieten van de afgelopen twee maanden. Nu is alleen nog maar december over. Aan het begin van het jaar had ik een leesdoel van 100 boeken gezet maar helaas ga ik dat nooit halen dus heb ik mijn doel verlaagt naar 85 boeken en dat moet ik wel halen. Ik baal eer wel een beetje van maar als ik terugkijk op het afgelopen jaar dan is het ook niet zo gek dat ik mijn doel niet heb behaald. Vinden jullie het trouwens leuk als ik aan het einde van het jaar mijn favoriete boeken van 2019 met jullie deel?

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?