Favoriete boeken | September 2019

Een weekje later dan gepland maar met alle voorbereidingen voor Engeland was het er een beetje bij ingeschoten. Maar beter iets later dan helemaal niet, dus hierbij mijn blog met mijn favoriete boeken van september. 

September was echt een fantastische leesmaand. Wellicht dat het kwam omdat ik er wat druk op had gelegd, maar of dat nu wel of niet zo was, ik heb lekker wat boeken gelezen. En je kan je voorstellen dat ik daar best wel blij mee ben. In totaal las ik 9 boeken, een flink aantal in vergelijking met de maanden hiervoor. De boeken die ik las kwamen voornamelijk uit mijn eigen boekenkast want ik wilde proberen zoveel mogelijk ongelezen boeken uit mijn kast te lezen voordat ik naar Engeland ging want die allemaal meenemen werd best wel lastig. En het is dus best wel goed gelukt! Dit waren de boeken die ik las.

  • Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
  • Ontmaskerd – Kristen Heitzmann
  • Amerikanen lopen niet – Arjen van Veelen
  • Haal de vroedvrouw – Jennifer Worth
  • Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott
  • Fangirl – Rainbow Rowell
  • Dit doet even pijn – Adam Kay
  • Time-out – Mirjam Schippers
  • Een tijd om te dansen – Beth Moran

Dit waren mijn favorieten:

Als je het licht niet kunt zien

Al een tijdje geleden vertelde Mirjam mij dat dit echt een fantastisch boek was. Dit voorjaar kwam ik het boek tegen bij een tweedehands boekenwinkel en nam ik het mee. Al die tijd lag het ongelezen in mijn boekenkast en nu kwam ik er eindelijk aan toe om het te lezen. Over dit boek wordt gezegd dat je het een goed boek is voor de liefhebbers van De Boekendief en aangezien ik dat boek echt fantastisch vond was ik heel erg benieuwd naar dit boek. En wow, wat een fantastisch boek was dit! Ik vloog door het boek heen omdat ik steeds wilde weten hoe het af zou lopen. Een ander pluspunt van dit boek vond ik de korte hoofdstukken. Omdat het verhaal om de paar bladzijden van personage wisselt, las het verhaal als een trein en dat vond ik heel erg fijn. Als je graag oorlogsboeken leest, of geschiedenis en je houdt van een kwalitatief goed verhaal dan kan ik je dit boek zeker aanraden!

Haal de vroedvrouw

Sinds een aantal jaren ben ik dol op de serie Call the Midwife. Eerst heb ik alle beschikbare seizoenen op Netflix gekeken en daarna volgde ik elke winter ergens op een website een nieuw seizoen. Je snapt wel dat ik extra blij ben dat ik deze maanden in de UK woon want nu kan ik hopelijk direct Call the midwife volgen. *Yeahh*. Maar goed, de serie is gebaseerd op een aantal boeken en ik vind dan ergens dat je die ook moet lezen. Sinds kort heb ik twee delen van de serie in mijn kast staan en ik heb het eerste boek al gelezen. Het was ontzettend leuk om verhalen te herkennen van de serie en nog iets meer mee te krijgen van bepaalde gebeurtenissen die in de serie niet benoemd zijn.

Time-out

Dit is het nieuwe boek van Mirjam en die kan dan natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Als proeflezer van haar boeken had ik haar manuscript al een keer gelezen maar het is natuurlijk nog leuker om het eind product te lezen. En ik kan je vertellen, ik heb er van genoten. Ik hoop binnenkort een recensie over het boek te schrijven, maar laten we het er op houden dat ik super enthousiast ben.

Fangirl

Wanneer je boeken uit je boekenkast gaat lezen dan ga je allemaal boeken lezen die al weet ik veel hoe lang in je kast staan of liggen. Dit boek lag er nog niet zo heel lang maar wilde ik wel heel graag gelezen hebben voordat ik wegging. En ik ben blij dat ik het heb gedaan want wat een leuk boek was dit zeg. Goed af en toe zat er iets in wat van mij niet had gehoeven, maar over het algemeen vond ik het echt een heel leuk boek om te lezen! En nog een grappig detail, dit hele boek gaat over schrijven en ik heb heel veel zin gekregen om te schrijven ;).

Wat was jouw favoriete boek van september?